18+ igre su uvijek imale kompliciran odnos s platformama na kojima se pokreću, što zbog tabu razmišljanja a što zbog rating sistema. Kad je House Party došao na Early Access, mnogi su mislili kako je to početak nešto slobodnijeg shvaćanja video igri, no Steamovo micanje naslova nakon mjesec dana distribucije pokazuje da će proći još neko vrijeme prije nego nas Steam počne bombardirati s ovakvim simulacijama.


Baš kad su se developeri ponadali stabilnoj distribuciji, javnost se oglasila

Iako GTA serijal slovi za neke od najnasilnijih i najsugestivnijih igri ikad, mnogi ne znaju kako u većini zemalja niti jedan od nastavaka nije obilježen kao adult game. Rockstar se uvijek iznova svojski trudi izbjeći u oznaku, jer bi ista značila velike restrikcije što se tiče distribuiranja.

I dok većina igara svim silama želi izbjeći 18+ label, neke od njih ga otvoreno prihvaćaju. House Party je jedna od takvih igara – ovaj mnogima neprihvatljivi naslov vam dozvoljava da igrate pornografski uradak, a za razliku od većine adult igara, iza sebe ima igraći studio. Nakon mjesec dana dostupnosti, činilo se kako će igra nastaviti okupirati rijetku Steam kategoriju, no onda je Valve odlučio da treba stati na kraj perverzijama.

Developer Eek! Games navodi kako žalbe nisu došle od velikog broja igrača, već od grupe koja od samog početka nije željela dopustiti prodaju igre. Nije sve tako crno za developera, jer tvrdi da je Valve obećao vraćanje igre na Steam nakon što se primijene modifikacije koju će igru učiniti manje šokantnom za lako uvredljive. Hoće li izmijenjeni naslov zadržati svoju igraću bazu ostaje za vidjeti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *