Uvjerljivo najveći indie hit ove godine je Stardew Valley. Igra koju su mnogi prozvali Harvest Moonom za PC u prvih nekoliko mjeseci je došla do milijun prodanih primjeraka, a najzanimljiviji podatak u cijeloj toj priči je da je tu kombinaciju RPG-a i održavanja farme u potpunosti napravio jedan čovjek – od programiranja i glazbe do animacije, grafike i priče. ConcernedApe je njegovo internetsko ime, a sada je objavio kako će taj hit uskoro moći zaigrati i vlasnici Xboxa One i PlayStationa 4.


Miran farmerski život Stardew Valleyja na aktualnim konzolama

Objava je stigla putem službenih stranica te izuzetno popularne igre u kojoj stoje datumi izlaska za spomenute konzole. Stardew Valley će u za PlayStation 4 i Xbox One u Europi izaći 14. prosinca. Budući da je igra takva da vas uvuče u svoj svijet i da želite „odigrati samo još jedan dan“ i „samo još provjeriti ovo“ da bi na kraju prošlo nekoliko sati, ConcernedApe je odabrao idealno vrijeme za izdavanje konzolaških verzija.

Stardew Valley vas vodi na istoimenu lokaciju u kojoj je vaš lik, kojeg podesite prema vlastitom ukusu, naslijedio zemlju od djeda. Dočeka vas slatka, ali poprilično zapuštena parcela koju ćete prenamijeniti onako kako vama odgovara jer je igra napravljena tako da ne morate uopće biti farmer za zaraditi novce i živjeti u tom mjestašcu. Možete pecati, rudariti ili postati nova najbolja mušterija u krčmi.

Igra je nedavno dobila i prvu veliku nadogradnju koja je dodatno proširila već sadržajem punu igru, a budućnost također izgleda dobro jer će Stardew Valley dobiti još proširenja. Ako želite vidjeti sami o čemu se radi bacite oko na službene stranice ili trailer ispod teksta, pa ako vas išta od toga zaintrigira igru možete već sada igrati na PC-u, dok se za konzolaške verzije možete predbilježiti u Microsoftovoj trgovini ili PSN trgovini.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *