E3 2017 je tek počeo, no Star Wars Battlefront 2 kao da je već preuzeo pozornicu te će ga biti teško nadmašiti. EA se naravno usredotočio na svoj novi popularni naslov, pa smo tako saznali dosta o klasama, likovima, kampanji i još mnogo toga, a i vidjeli smo multiplayer akciju u punom sjaju. Okupili smo stare i nove činjenice kako bi prikratili čekanje do izlaska, a tu je i trailer koji će vas definitivno zainteresirati čak i ako dosad niste pretjerano uživali u Star Wars igrama.


Je li Mass Effect napokon dobio svemirsku konkurenciju?

Unatoč ogromnoj popularnosti Star Wars serijala, teško se oteti dojmu da se niti jedna Star Wars igra nije uspjela otresti ‘Mass Effect efekta’, te da bi većina gamera – uključujući SW fanove – ipak stavila ME serijal na mjesto najbolje svemirske avanture. Prethodnik Star Wars: Battlefront je bio prva igra u franšizi koja je uživala stvarnu popularnost, a nastavak, čini se, definitivno ide u istom smjeru.

Iz nekih SW: Battlefront 2 sekvenci teško se oteti dojmu da igra podsjeća na ME, no ikoničnost Star Wars likova i fakcija – kao i odlična grafika u svakom dijelu igre – tu dosta pomaže. Battlefront 2 također ima nešto što izostaje iz Mass Effect serijala – iznimno primamljiv multiplayer kojeg ćemo se ubrzo dotaći.

To ne znači da Star Wars: Battlefront nastavak neće imati atraktivnu single player kampanju, te EA obećava potpuno, nešto mračnije iskustvo za one koji preferiraju offline igranje.

No, nemojmo se šaliti – svi ćemo kupiti Star Wars: Battlefront 2 radi multiplayer makljaže.

EA se opet nadmašio s multiplayerom, koji ima nešto za svakoga

Teško je poreći da je 18-minutni multiplayer trailer koji smo priložili highlight dosadašnjeg E3 2017. No što zapravo znamo o multiplayeru i što nam Star Wars: Battlefront 2 akcija nudi?

Taktika, taktika i taktika. Zaboravite deathmatch pucačinu po kojoj su toliki akcijski shooteri poznati – u SW: Battlefront 2 se sve vrti oko surađivanja s vašim timom, kao i oko pravilne klasne specijalizacije.

Čini se kako će se klase dijeliti na 4 uloge:

  • Assault klasa koja napada s jurišnim puškama i zauzima ulogu vojnika na prvim crtama
  • Heavy klasa koja vam dozvoljava baratanje težim Star Wars oružjima te različitim štitovima
  • Officer klasa koja se najbolje može opisati kao support, te ne vidi onoliko akcije kao ostale
  • Specialist klasa koja se vrti oko snajperske paljbe i sličnih stvari koje se odrađuju podalje od vašeg tima

Kako napredujete kroz multiplayer i specijalizirate se u nekoj klasi, skupljat ćete Battlepoints koji će vam dopustiti kupovanje svakojakih poboljšanja, vozila, oružja pa čak i vašeg omiljenog Star Wars lika.

Zasad se Star Wars: Battlefront 2 čini kao mješavina Mass Effecta i Team Fortressa uz bezkompromisno uključivanje svih onih sitnica koje su učinile Star Wars serijal popularnim. Pored single player kampanje koja bi trebala biti na razini bilo koje offline igre, EA je obećao dvostruko više sadržaja od prethodnika, što bi trebalo biti dovoljno da zainteresira čak i najpesimističnije Star Wars fanove koji su se već pomirili s činjenicom da njihova franšiza nikad neće biti dobro reprezentirana na kompjuterskom ekranu. Nadalje, kako Star Wars: Battlefront 2 izlazi 17. studenog, naći će se između filmova što bi trebalo osigurati interes čak i za one koji u sobi nemaju lightsaber ili repliku droida u punoj veličini.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *