Veliki izdavač Square Enix objavio je kako do daljnjeg nemaju u planu baviti se serijalom Deus Ex. Glavni razlog je naravno financijske prirode i Squareovci nisu bili zadovoljni prodajnim rezultatima najnovije igre, Deus Ex: Mankind Divided koja je izašla u kolovozu prošle godine. Svakako će još izdati obećani DLC, ali nakon toga je Deus Ex na ledu.


Eidos Montreal se s Deus Exa prebacuje na Tomb Raider

Square Enix svoju potpunu pažnju sada prebacuje na nedavno najavljeni projekt smješten u svijetu Avengersa za kojeg su sklopili partnerstvo s Marvelom. Razvojni tim koji je do sada radio na Deus Exu, Eidos Montreal, dobio je zadatak razvoja nove Tomb Raider igre, dok će se novim velikim projektom pozabaviti Crystal Dynamics koji su radili na Tomb Raider rebootu iz 2013. godine, kao i njegovom nastavku.

Nove Deus Ex igre bile su prvotno zamišljene kao trilogija – Human Revolution, Mankind Divided i treća neimenovana koja možda neće nikad ni ugledati svjetlo dana. Priča je naravno nakon dvojke ostala nerazriješena, a proširenja koja je Mankind Divided dobio do sada vezana su uz zasebne priče. Preostao je još DLC imena A Criminal Past koji izlazi krajem veljače i čija se radnja odvija prije događaja unutar glavne igre.

Ljubitelji ovog cyberpunk serijala s puno šuljanja i intrigantnim pričama ovo sigurno nije drago čuti, ali poznato je da Square Enix ima visoka očekivanja od prodajnih rezultata za svoje AAA naslove. Vjerujemo kako Deus Ex neće otići u zaborav, a preostalo je vidjeti što će točno ovaj izdavač napraviti i koliko dugo će pauza trajati. Nadamo se da će i sljedeća Tomb Raider igra biti dobra te da znaju što rade s Marvelovom novom licencom.

deus ex serijal

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *