Ako ste poput nas smatrali da su Larine najnovije avanture – Tomb Raider iz 2013. te Rise of the Tomb Raider iz 2015. – svojevrsna remek djela, ne može vam biti drago čuti da Crystal Dynamics planira promijeniti uspješnu formulu. To je najbolji način za opisati što se trenutno događa u studiju pošto ga napušta glavna spisateljica koja je odgovorna za većinu dijaloga u obje igre.


Odluka koja je za sobom ostavila pitanja

I dok većina nas koji smo uživali u rebootu Tomb Raider franšize nije upoznata s imenom Rhianna Pratchett, upravo je ona zaslužna za ono što mnogi vide kao produbljenje Larine osobnosti – može se reći da je uz Pratchett Larin karakter dobio čitavu novu dimenziju te zasigurno privukao pokojeg novog fana.

Unatoč uspjehu obje igre, službeni Tomb Raider Twitter je objavio kako Pratchett napušta studio te joj žele sve najbolje, vijest koju je ubrzo potvrdila i sama spisateljica. Iako možda ne znate za nju, Pratchett je također ‘autorica’ popularnih igara poput Mirror’s Edge i Prince of Persia te je bila odgovorna za dio dijaloga u Bioshock Infinite. Zna se da trenutno radi na nekim manjim projektima, no nije poznato kad će dati svoj doprinos još jednom blockbusteru.

Čini se kako je Pratchett napustila studio u dobrim odnosima, no ipak se valja zapitati koji su njeni razlozi. Jesu li Crystal Dynamics glavešine željele nekakvu promjenu, ili se pak nisu mogli dogovoriti oko sljedećeg naslova, Shadow of the Tomb Raider? Možemo samo pretpostaviti kako se nije radilo o sitnici, a uzevši u obzir da detalji vjerojatno neće postati dostupni javnosti, sve nakon toga je nagađanje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *