Prey, nova pucačina s horor elementima koju je napravio Arkane Studios, izašla je krajem prošlog tjedna, točnije u petak. Igrači su veoma zadovoljni onime što je taj razvojni tim pripremio i mnogi još uvijek lutaju postajom Talos, bore se s vanzemaljcima i istražuju što je točno pošlo po krivu. No, iako je igra samo nekoliko dana u prodaji jedan je speedrunner već isplanirao optimalnu rutu i završio igru u jako kratkom roku.


Od početka do kraja Preyja u malo više od 44 minute

Da su speedrunneri posebna vrsta igrača vjerojatno je svima do sada poznato, ali u tako kratkom roku zapamtiti što sve točno morate odraditi kako biste u manje od sat vremena došli do kraja igre, dok većina igrača toliko provede u tutorialu, je izuzetno impresivan pothvat.

Igrač u pitanju koji se može pohvaliti svjetskim rekordom od 44 minute i šest sekundi poznat je kao DraQu i odlučio se za Any% kategoriju. To znači da može koristiti glitcheve, ići van mapa i napraviti sve što je u njegovoj moći kako bi što prije došao do cilja. Sve od navedenog korišteno je u prelasku kojim je ostvaren ovaj svjetski rekord, a budući da je u roku od jednog dana on poboljšan za 15 minuta, sigurno će uskoro biti još brži.

Ako imate namjeru pregledati video, imajte na umu da je i u ovom obliku pun spojlera, pa ako vam je u planu odigrati igru bilo bi uputno da najprije to napravite prije nego što si pokvarite zabavu. Prey je dostupan za PC, Xbox One i PlayStation 4, a oni kritičari koji su se izjasnili jer Bethesda više ne dijeli kodove ranije kažu kako je igra veoma dobra. PC port je prema ocjenama na Steamu također dobro odrađen, što znači da je Arkane zbilja napravio ono što su rekli da hoće.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *