Ok, leteći dronovi možda nisu svakodnevna iritacija kod nas u Hrvatskoj, no na određenim lokacijama ovo očito predstavlja poveći problem, pogotovo gdje vam leteća kamera zuji iznad kuće i narušava privatnost. Ako niste, pogledajte South Park: The Magic Bush epizodu koja zorno prikazuje prethodno navedene probleme. No, kao što to dobra stara poslovica kaže – problemi su tu da bi se riješili, a gore spomenuti problem s letećim kamerama od sada možete riješiti uz jednog dobrog i specifično obučenog orla… Zvuči zabavno, zar ne?

Orao hvata kamere


Orlovi su poznati lovci oštrog vida i još oštrijih kandži

Spomenute su pandže sposobne za silu pritiska 10 puta veću od one čovjekove šake te je jedini problem bio zainteresirati orla za dron kao plijen. Tvrtka koja je uspjela u ovom naumu imena je Guard From Above i hvale se pronalaskom low-tech rješenja za high-tech problem. Radi se o suradnji nizozemskog ministarstva unutarnjih poslova i zaštite s novoosnovanom tvrtkom koja traži sposobne orlove diljem planeta. Ako ste kojim slučajem nezaposleni orao, ovo je prava prilika za novi život!

Moguća korist leži i u zaštiti od terorističkih napada

Naravno, lov na dronove koji obično imaju po četiri plastična propelera nije najsigurnija stvar te nije rijetkost čuti i za ozlijede prouzrokovane korištenjem dronova na način koji nije preporučen. Kompanija još razmatra načine zaštite orlova čime bi se eliminirala ili barem smanjila mogućnost ozlijede. Dugoročno gledano, ovi orlovi bi mogli spašavati i živote – teroristički napad gdje bi se dronom slobodno prenosila bomba definitivno stoje kao eventualna opcija, na što je već natuknuo Asahi Shimbun, predstavnik policije u Tokiju, koja je zainteresirana za ovaj patent.

Za očekivati je da ovakvi orlovi neće biti „na prodaju“ već se radi o specijaliziranoj policijskoj jedinici za rješavanje problema remećenja javnog reda i eventualnih napada pomoću dronova. Više o novom trendu u videu ispod:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *