Do sada su se svi ljubitelji igara razvojnog tima BioWare i njihovih igara družili, raspravljali i dijelili svoje priče na njihovim službenim forumima na BioWare Social Networku. Kada je izašao Mass Effect 3 i kraj je bio onakav kakav jest te ponudio igračima tri različito obojena završetka, tamo je bio najveći tulum. Uskoro će se to promijeniti i ekipa će morati pronaći novo okupljalište budući da je razvojni tim forume odlučio zatvoriti.


BioWare gasi službene forume, što je dalje u planu?

Ova pomalo iznenadna objava stigla je putem bloga razvojnog tima u kojem su rekli kako im za početak ovu odluku nije bilo nimalo lako donijeti. Gašenje foruma će se dogoditi 26. kolovoza, pa svi koji su tamo aktivni imaju još neko vrijeme za psihičke pripreme. Evo koje su obrazloženje dali:

“Naši igrači su nam veoma bitni. Vaše povratne informacije, priče i ljubav prema našim igrama je ono što nas gura naprijed i inspirira. U prošlosti, naši forumi su bili jedino mjesto na kojem smo mogli direktno komunicirati s vama. Omogućili su našim developerima da pričaju s fanovima i daju igračima mogućnost da međusobno razgovaraju o našim igrama. No, s razvojem društvenih mreža i geekovske kulture otvorili su se novi načini na koje se možemo povezati s vama.”

Iako gase forume, BioWareovci će nastaviti komunicirati sa svojim fanovima putem Youtubea, Facebooka, Twittera i Instagrama te osobno se upoznavati s njima na raznim sajmovima i događanjima, a sviđa im se što postoje odlične Wiki i Reddit stranice koje njihovi fanovi sami rade i održavaju.

Za kraj su napomenuli kako će svi zainteresirani nakon 26. kolovoza do 25. listopada moći čitati forume, te kako će ostaviti one za MMO Star Wars: The Old Republic jer se radi o aktivnim pretplatnicima i privatne forume koji će biti rezervirani za beta testiranja i druge projekte kojima će se baviti u budućnosti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *