O korejskoj dominaciji u League of Legends su već napisane knjige. Turnirom za turnirom i sezonom za sezonom, korejski timovi se izdižu iznad gotovo svih ostalih, unatoč pozamašnom trudu europskih, američkih i kineskih suparnika. Sa svojom najnovijom titulom, SKT T1 je opet pokazao zašto je naširoko smatran najboljim LoL timom te zašto svaki od njihovih igrača ima svojevrsni kult osobnosti.


Može li itko zaustaviti Fakera u mid laneu? Da, Perković može

Što se krije iza korejskih postignuća u LoL-u? Talent, kemija ili nešto treće? Oni koji su upoznati sa situacijom će se vjerojatno složiti kako se radi prvenstveno o posvećenosti. Iako nema sumnje da se igrači iz drugih zemalja svim snagama trude kako bi bili bolji, poznato je kako korejci tretiraju eSports sa ozbiljnošću koja parira nogometnim timovima premijer lige – prikladno, jer su korejci bili prvi koji su svojim LoL timovima dali trenera, iliti coach.

Ovogodišnji Mid-Season Invitational je, kao što to ime da naslutiti, bio turnir za elitu, no SKT T1 su i dalje uspjeli dati dojam kako su njihovi protivnici na nižem nivou, uz jednu impresivnu iznimku. Nakon što su izbacili još jedan vrhunski korejski tim, KT Rolster, uz savršeni 3-0 score, bili su stavljeni protiv europskog top tima G2.

Iako je SKT T1 uspio prevladati, 3-1 score pokazuje kako se G2 nije predao bez borbe, a to je još jasnije onima koji su gledali mečeve. I dok su korejska sposobnost farmanja te Peanutovo gotovo nepošteno vladanje Lee Sinom bile upečatljive stavke, najinteresantnija je možda ipak bila performansa našeg Luke “PerkZ” Perkovića, koji je već u prvoj igri uspostavio vodstvo ubivši Fakera u mid laneu. Gurnuti najboljeg mid lanera na svijetu u ulogu najslabijeg igrača u svom timu nije lako, no PerkZ je napravio upravo to, dajući svima do znanja da ga Fakerova reputacija pretežito ne zabrinjava.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *