I dok se neki developeri natječu oko što realističnije grafike koja sve više i više daje dojam da igramo film ili seriju a ne video igru, neki idu u suprotnom smjeru. Shakedown Hawaii je najnovija igra koja se ne srami 2D titule te računa na to da igrači više cijene faktor nostalgije od vlastitog novca.


Pazi gdje štrcaš svoju pikselastu krv, uništit ćeš mi odijelo

Kao što smo već naveli, Shakedown Hawaii nije nešto u vizualnom odjelu, baš kao i njegov prethodnik Retro City Rampage. Moglo bi se čak reći da od grafike bole oči, čak i ako ste najzagriženiji nostalgičar. No opet baš kao i Retro City Rampage, Shakedown Hawaii će naći svoju publiku zbog nekoliko aduta.

Prvi i najočitiji među njima je da igra znatno podsjeća na klasične GTA naslove koji su, unatoč 2D ograničenjima, i dan danas spremni pružiti popriličnu količinu zabave. Tu je i neobična priča po kojoj Shakedown Hawaii znatno odstupa od Grand Theft Auto igara – umjesto klasičnog zločinca, RCR nastavak vas stavlja u ulogu vlasnika korporacije koji ima nešto aktivniji pristup corporate takeoverima od većine.

Ne dajte da vas preimenovanje zavara – Retro City Rampage savršeno opisuje tijek događaja u ovoj igri, te ćete pored korporacijskih zločina moći terorizirati građane na načine na koje bi GTA protagonisti bili ponosni. Očito je da Brian Provinciano ovom igrom želi poslati poruku, iako bi se ista mogla izgubiti u divljanju koje ova igra omogućava. Još nije poznato kad Shakedown Hawaii, no nedavno objavljeni trailer nam pokazuje da je autor na putu da napravi istinskog nasljednika GTA 1 i 2.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *