Najpoznatiji i najbrži plavi jež Sonic, prvi puta se pojavio davne 1991. godine, a ovog vikenda je na San Diego Comic Conu proslavio svoj 25. rođendan. S posljednjih nekoliko igara u tom dugovječnom serijalu igrači se nisu baš usrećili, a Sega se nada da će ga s dva nova projekta koja su najavili upravo za vrijeme proslave obljetnice vratiti na pravi put. Prvi se zove Sonic Mania i podsjetit će nas na to kako je igra nekad izgledala, dok se drugi sprema za moderne sustave i bit će smješten u 3D okruženje, a zasad je poznat pod nazivom Project Sonic 2017.


Sonic Mania je retro doza za nostalgičare

Prva od dvije najavljene igre zove se Sonic Mania za koju Sega kaže kako će “vratiti fanove u 2D svijet platformerskih igara s nostalgičnim pikselastim izgledom i klasičnim gameplayjem putem novih verzija klasičnih zona iz Sonic The Hedgehoga, Sonic The Hedgehoga 2, Conic CD-a i Sonic The Hedgehog 3 and Knucklesa te ubacivanjem potpuno novih zona i bosseva”.

Na igri rade Sega of America u suradnji s timovima PagodaWest Games i Headcannon te Christianom Whiteheadom koji je zaslužan za mobilne portove nekih igara u serijalu Sonic. Igra je u izradi za PlayStation 4, Xbox One i PC, a datum izlaska predviđen je za proljeće 2017. godine.


Project Sonic 2017 je novi pokušaj moderniziranja serijala

Druga i posljednja igra koja je najavljena zasad još nema službeni naziv, nego ju je Sega predstavila kao Project Sonic 2017. Uz najavu su objavili prikladan video u kojem možemo vidjeti glavnog junaka u 3D okruženju kojem se pridružuje još jedan član ekipe uz rečenicu “Čak i heroji trebaju pomoć”.

Za ovu igru zadužen je Sonic Team, razvojni tim koji je poznat po ekskluzivi za Nintendove konzole Sonic Colors te igri koja se pojavila na svim aktualnim platformama kada je izašla – Sonic Generations. Obje igre dobile su solidne ocjene pa ljubitelji serijala mogu biti oprezno optimistični. Project Sonic 2017 također je u izradi za PC, Xbox One i PlayStation 4, a na tržištu bi se trebao pojaviti sljedeće godine u jesenjim mjesecima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *