Termalna pasta možda i nije najbitniji dio rashladnog sustava procesora, no kada dođe faza u kojoj se borite za svaki pojedinačni stupanj definitivno igra važnu ulogu. Japanska tvrtka Scythe predstavila je drugu verziju njihove dobro poznate termalne paste pod imenom Thermal Elixer.

scythe termalna pasta


Scythe Thermal Elixer 2 pomoći će izvući maksimum iz vašeg hladnjaka

Nakon velike pomoći od strane entuzijasta i korisnika proizvoda, inženjeri iz Scythea su kreirali unaprijeđenu varijantu prvog Thermal Elixera koja utjelovljuje tzv. Pure Aluminum Particle Hybrid tehnologiju, a i ostatak materijala u pasti je vrhunske kvalitete. Zahvaljujući kombinaciji ovih značajki došlo se do značajnog smanjenja toplinskog otpora – na 0,013 K/W. Nerijetko su termalne paste visokih performansi teške za razmazivanje, no Thermal Elixer 2 ne pati od ovog problema.

scythe thermal elixerNova termalna pasta od Scythea rezultat je višemjesečnog razvoja s ciljem da se stvori vrlo moćna termalna pasta koja je u isto vrijeme lako nanijeti na procesor. Thermal Elixer 2 je termalna pasta vrlo otporna na sušenje kroz duži period te je zbog toga prikladna kao permanentno rješenje (svojstva zadržava u potpunosti oko 3 godine). Zanimljivo je i da Thermal Elixer 2 ne zahtijeva nikakav period „zagrijavanja“, što znači da svoje performanse pokazuje istog trena kada ju aplicirate. Može ju se koristiti za CPU i GPU u temperaturnim okvirima od -20°C do 120°C. Po uzoru na prethodnika i Thermal Elixer 2 dolazi u jednostavnoj plastičnoj kutiji koja sadrži 5 g termalne paste za razliku od prijašnjih 3,5 g.

Scythe Thermal Elixer 2 termalna pasta dostupna je od danas u Europi i to za cijenu od 4,60 EUR.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *