Scythe je jedna od vodećih tvrtki čije se poslovanje zasniva na distribuciji vrhunskih CPU hladnjaka, kao i rješenja za hlađenje grafičkih kartica, ventilatora, napajanja, kućišta i ostale PC periferije. Na tržištu su od davne 2002. godine sa sjedištima u Japanu, Njemačkoj i Tajvanu. Njihov najnoviji proizvod u paleti hladnjaka za procesore ponosno nosi ime Fuma, što bi se prevelo kao besmrtnost s japanskog jezika. Radi se o hladnjaku sa dva odvojena aluminijska tornja čime se postiže adekvatna rashladna površina bez problematične visine čitavog sklopa.

Scythe Fuma (SCFM-1000) kao idealan izbor

Zbog ovoga je Scythe Fuma (SCFM-1000) idealan izbor ako ne želite izbor kućišta uvjetovati visinom hladnjaka CPU-a, što je čest slučaj ako tražite sposobniji hladnjak. Ukupna visina sklopa iznosi 149 milimetara, dok sa suprotne strane nalazimo šest toplinskih cijevi koje služe za ciljano i koncentrirano vođenje topline u aluminijska rebra. Toplinske cijevi su načinjene od visokokvalitetne bakrene legure te su zalemljene za bakrenu pločicu koja dolazi u kontakt sa samim procesorom, čime se osigurao idealni prijenos topline kroz više elemenata.

Kako bi se višak topline prenio u okolinu potrebni su i adekvatni ventilatori. Scythe uz Fumu isporučuje dva 120 milimetarska ventilatora sa PWM podrškom i posebnim slip stream dizajnom, koji osigurava tihi rad. Kako se radi i o PWM ventilatorima, moguće je ručno ili automatski korigirati brzinu vrtnje čime se postiže ravnoteža između efektivnijeg hlađenja ili tišeg rada i to u rasponu od 300 do 1400 okretaja u minuti. Za maksimalni učinak moguće je instalirati i treći ventilator istih dimenzija čime se učinkovitost rasipanja topline u okolinu podiže za stepenicu više. Unatoč svemu prethodno navedenom, Scythe Fuma u svom kompletnom sklopu teži tek 920 grama!

Zadnji, ali definitivno ne i najmanje bitan dio Scythe Fume je mehanizam za pričvršćivanje. Kao što je to običaj sa provjerenim i popularnim Scythe hladnjacima i Fuma nosi sve prednosti tzv. H.P.M.S (Hyper Precision Mounting System) sustava koji je po nama jedno od najbolje izvedenih rješenja na tržištu. Osmišljen je na način da maksimalno olakša proces instalacije i eliminira mogućnost ljudske pogreške. Svi trenutačno aktualni socketi su podržani – AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2, FM2+ od AMD-a, kao i cijela paleta Intelovih socketa – LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA 1366 i LGA2011.

Scythe Fuma dolazi u pakiranju sa svim potrebnim montažnim dijelovima, alatima, kao i sa termalnom pastom te priručnikom za korištenje i instalaciju. Ovaj vrlo atraktivan hladnjak dolazi i sa atraktivnom cijenom od €39 (do 300 kn), što je vrlo kompetitivna cijena u odnosu na konkurenciju i ono što nudi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *