Prošlog tjedna izdavač Take-Two i Rockstar izazvali su kontroverzu zbog ukidanja najvećeg modderskog alata za Grand Theft Auto V kojeg su igrači koristili još i za vrijeme popularnosti GTA IV. OpenIV modderski tim na svojim je stranicama objavio kako su dobili naredbu od kompanije Take-Two da prestanu s radom na njemu ili im prijeti tužba, a to je kako posljedicu imao ogroman revolt od strane PC zajednice GTA V. Recenzije na Steamu prešle su iz solidnih na katastrofalno loše što je bilo dovoljno da Rockstar odluči nešto promijeniti.


Nakon izuzetno negativne reakcije Rockstar izgladio situaciju

Glavni problem koji je Take-Two imao s modovima je potencijalna mogućnost varanja u GTA V Onlineu, no onemogućavanjem rada OpenIV stradali su i modovi za singleplayer aspekt igre. Nije neobično što su igrači odlučili izraziti svoje negodovanje, ali količina njih sigurno je iznenadila i razvojni tim i izdavača. Na Steamu trenutno ova popularna Rockstarova igra ima samo 14% pozitivnih ocjena od njih 56 tisuća, a situacija će se vjerojatno opet promijeniti sada kada su odlučili popustiti i objasniti svoje stajalište o modovima.

“Jesu li modovi za singleplayer na PC-u dozvoljeni? Rockstar Games vjeruje u razumnu kreativnost fanova i želi da tvorci dijele svoju strast za naše igre. Nakon rasprava s izdavačem Take-Two, Take-Two je odlučio da uglavnom neće poduzimati pravne korake protiv projekata koji uključuju Rockstarove PC igre te koji su singleplayer, nisu komercijali i poštuju intelektualno vlasništvo”, stoji u službenoj objavi na Rockstarovim stranicama.

Uz to su dodali da se to ne odnosi na multiplayer i online servise, alate, datoteke i sve ostale stvari koje bi mogle utjecati na bilo koji dio ta dva aspekta njihovih igara. To naravno ne znači da se tako nešto opet neće dogoditi ako se u nekom trenutku Take-Two opet predomisli, no očito je kako se Rockstar ne želi svađati s modderskom zajednicom.

OpenIV tim može zasad nastaviti dalje s radom, što je sigurno drago i njima, a i svim drugim igračima koji koriste modove za GTA V, a unatoč svim ovim zavrzlamama, ova se akcijska igra nalazi na drugom mjestu najprodavanijih igara na Steamu za vrijeme ljetne rasprodaje koja se trenutno održava.

gta v open iv alati

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *