Igra koja spaja vožnju automobila i nogomet, Rocket League, oduševila je brojne igrače čim se pojavila na tržištu igara u ljetnim mjesecima 2015. godine za PC i PlayStation 4. Nakon nekog vremena razvojni tim Psyonix je igru izdao i za Xbox One, a da je velik broj igrača još uvijek zainteresiran za tu kompetitivnu multiplayer igru dokazuju nove brojke koje je su objavili.


Psyonix kaže da Rocket League ima više od 25 milijuna igrača

Rocket League brzo je zaintrigirao igraći svijet, a od lipnja se broj igrača povećao čak za deset milijuna. Od izlaska igre igrači su odigrali više od jedne milijarde partija, a od njih je pola bilo kompetitivne prirode, 33 posto u Casual kategoriji, šest posto privatnih partija i 11 posto se nalazi u kategoriji alternativnih modova.

Kao još jednu zanimljivu statistiku Psyonix je izračunao da su igrači odigrali partija u trajanju od 42,1 tisuće godina odnosno 421 stoljeće. Svašta se u toliko vremena može napraviti, ali je lijepo da igrači imaju nešto što im je toliko zabavno i na što vole trošiti svoje slobodne sate i dane.

Osim što ljudi igraju Rocket League za zabavu, igra je postala esport i ima svoju ligu koja je sasvim solidno razvija. Vjerojatno neće postati popularna kao i ostali žanrovi poput MOBA-a i pucačina, no raznolikost je svakako dobrodošla. Ako se želite više informirati o Rocket Leagueu posjetite službene stranice gdje možete pronaći i poveznice za kupovinu igre ako vas zaintrigira.

rocket league statistika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *