Budnim promatračima na internetu ne može promaknuti mnogo stvari pa je tako jedna osoba na Redditu ugledala slike kutije, odnosno engleski “cratea” za Rocket League. Ova kombinacija trkaće igre, nogometa i po novijem košarke oduševljava igrače otkad je izašla prošlog ljeta za PC i PlayStation 4, a početkom ove godine pridružila se i Xbox One verzija. Zato su igrači ostali pomalo neugodno iznenađeni ovim otkrićem, ali je na svu sreću uskočio razvojni tim Psyonix i odlučio razriješiti bilo kakve dileme koje su se počele motati po glavama.


Sličan sustav kutijama iz CS: GO-a, ali ipak sa značajnim preinakama

Pysonix je potvrdio kako će uskoro u Rocket League implementirati sustav kutija koje će igrači moći otključavati kupovanjem ključeva. Dakle, isto kao što je Valve zamislio za svoju popularnu pucačinu Counter Strike: Global Offensive. Ova promjena stići će sljedećeg mjeseca kako se bude bližilo finale Rocket League Championship Seriesa kada je trebala stići i službena objava, ali kako je spomenuti Redditor pronašao sliku imali su potrebu sada objasniti, kako su zamislili taj sustav.

“Ta slika zbilja predstavlja rane dijelove nadolazećeg sustava kojeg planiramo implementirati radi financiranja našeg nagradnog fonda za esport natjecanja i sama događanja“, napisao je potpredsjednik Psyonixa Jeremy Dunham te zatim nastavio s objašnjavanjem kako će taj sustav funkcionirati. Kutije će sadržavati isključivo kozmetički sadržaj, neće ih integrirati kroz Steam Marketplace jer žele izbjeći skandale s kockanjem koji su nedavno protresli CS:GO zajednicu i svi igrači koji nisu zainteresirani za kupovinu moći će jednom kvačicom sakriti cijeli sustav.

rocket league psyonix

Za kraj je imao potrebu još jednom naglasiti kako će nastaviti s pristupom ubacivanja novih arena, modova i itema besplatno, s pokojim DLC-om koji se plaća – kao što su dosad i radili.

Ako sustav zbilja bude ovako funkcionirao, igrači se ne bi trebali previše buniti, ali budući da je to internet netko će uvijek imati prigovore. Više detalja ćemo saznati početkom kolovoza kada se održava finale spomenute lige.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *