Ridley Scott se polako približava osamdesetima, ali izgleda da njega trenutno apsolutno ništa ne može zaustaviti, ni vrijeme ni kritičari koji ga mole da prestane snimati filmove. Ma kakvi, ništa to njega ne dira i uredno on nastavlja komentirati što je sve isplanirao za nove Alien filmove.


Ridley Scott kaže da ćemo u jednom od budućih nastavaka upoznati Ripleyine roditelje, ali i mladu Ripley

Alien nije samo kultni film sedamdesetih, već kultni film za sva vremena. Gotovo je zastrašujuće uopće pomisliti da su još tada bili sposobni napraviti nešto tako dobro, a danas smo sretni ako dobijemo jedan dobar holivudski film godišnje. Tu činjenicu potvrđuje i sam Ridley Scott koji je odlučio početi raditi prikvele jednog od svojih najuspješnijih filmova, čime je zadovoljio malo koga, a ponajmanje same fanove koji trenutno proživljavaju sasvim novu vrstu horora. Nije da novih fanova nema, ali oni su svakako u manjini, što je Scottu očigledno dovoljno pa već planira barem dva nastavaka prije nego završi svoj tragični magnum opus. Tako on već javno govori kako nema sumnje da ćemo vidjeti Ripley u novom Alien filmu, kao i njezine roditelje. Kako bi to izveo posebno kvalitetno, najavljuje sve popularniji de-aging CGI čija upotreba je u porastu i zbog kojeg uskoro mladi glumci više neće biti ni potrebni. A potreban nije ni novi film s Ripley, ali eto, što se tu može.

Izgleda da nas čekaju još barem dva Alien filma prije nego ćemo doći do točke u kojoj je počeo originalni film

Do sad je svima jasno da Ridley Scott radi što god hoće i da mu nije važno što itko drugi misli. Zadivljujuće je da čovjek ove filmove radi isključivo za sebe i da je sve ostalo manje važno. Možda je to mirovina koju Scott nakon svega zaslužuje. Jer što god sad mislili, poslužio nam je mnogo dobrih filmova. Da, isto tako mnogo loših, ali jedan Alien i jedan Blade Runner su dovoljni da mu se oprosti gotovo sve. Pa ako baš moramo vidjeti Ripley u novom Alien filmu, onda dobro, ajmo vidjeti Ripley.

Da, novi Alien filmovi nisu baš dobri, ali nekako nam se čini da može biti i gore. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog činjenice da jedan takav strastven projekt boli puno manje od očajnog pokušaja skupljanja milijuna. Jer koliko god Scottovi filmovi narušavali kultni mitos, zapravo je dosta lako praviti se da se nikada nisu dogodili.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *