Gamer je napokon nazad, a zadnja četiri mjeseca su definitivno bila prepuna obaveza. Hrpa neprospavanih noći, tekstova i brainstormanja, s ponekim mamurnim jutrom (ali to samo Matija i Goran, nikad nisu bili ljudi od žestice). Srećom, ulazimo u mjesec listopad, a ispred vas nalazi se portal s preko 100 članaka unutar punih pet kategorija… Što je sljedeće? Gamer hr portal

Imamo tri mjeseca do sljedeće godine, iskoristit ćemo ih u potpunosti

Tempo koji smo do sada držali nastavljamo držati i do kraja godine. Svaki dan očekuju vas novosti iz gaming svijeta, traileri, najave i prilozi, a na tjednoj razini možete očekivati recenzije, kolumne i preporuke. Za sada, s pet kategorija, pokrivamo sljedeće:

Newsbot– Novosti iz svijeta gaminga. Tekstovi će pokrivati najave igara, novosti oko istih, konzole, događanja i promjene unutar kompanija. Kategorija je već sada puna tekstova, svakako ju se isplati pogledat, a pored svih novosti meni se osobno najviše dojmila prodaja jednog od Dignitas teamova. Polagano ekipa shvaća da se gamingu može pristupiti znatno ozbiljnije nego što je to do sada bio slučaj, što me izuzetno veseli.

Videobot– Osobno više ne gledam trailere filmova, čisto zato jer uvijek spojlaju cijeli film. No zato su mi traileri i najave igara uvijek napeti i zanimljivi. Pored Newsbota, kategorija Videbot je druga po redu po pitanju ažuriranja sadržaja. Trailera ima hrpa, izlaze na svakodnevnoj bazi, a one najzanimljivije moći ćete pratiti upravu ovdje. Od meni dražih trailera iz prošlog mjeseca definitivno je najava igre Final Fantasy XV- Dawn 2.0. Ne samo da sam ogroman fan serijala, već je i trailer odlično napravljen – ne otkriva previše, no ipak vas drži zakovanim za ekranom.

GamerBot– Vijesti smo pokrili, trailere također, a s ovom kategorijom dolazimo do ozbiljnijeg sadržaja; pregledi i recenzije igara. Do sada smo se itekako dvoumili oko toga koje igre baciti u fokus. One komercijalne za koje svi znate i malo koji portal ih ne pokriva, ili se radije držati onih manje poznatih igara, koje vrijedi zaigrati neovisno o njihovom inicijalnom marketinškom budžetu. Za sada je odgovor negdje u sredini, a ukoliko se netko od vas javi s prijedlozima, rado ćemo ih poslušati. Javite se na admin@gamer.hr

Hardware– Grafičke kartice, procesori, konfiguracije, preporuke, miševi, tipkovnice… Puff, ima toga – a o svemu tome pisat ćemo u sklopu kategorije Hardware. Do sada smo već objavili nekoliko zaista kvalitetnih članaka, no ako bi izdvojio samo jedan, to bi definitivno bila naša preporuka SSD diskova od 300 do 900 kuna. Kroz sljedećih nekoliko mjeseci možete očekivati još ovakvih tekstova, a ukoliko imate kakvih ideja ili prijedloga, opet smo otvoreni za suradnju.

eSport – Gamer.hr je mjesto gdje je sve započelo; Unreal Tournament 99, Quake, Counter Strike… Sve su to igre koje su s vremenom prerasle u ozbiljnija okupljanja, no s prošlim padom portala pala je i lokalna zainteresiranost za većinu njih. S ovakvim uvodom vam je vjerojatno već i jasno što je cilj ove kategorije, a to je okupiti nazad svu ekipu, počevši od CS:GO-a, pa sve do Unreala, LOL-a, WOW-a i sličnih igara. Cijela kategorija je puna zanimljivih članaka, a osobno bi izdvojio članak “Najbolje grafičke kartice za CS:GO“.

Što je s ostalim kategorijama? Retrobot, Special?

Polako, ali sigurno, budemo završili cijeli portal. Do kraja godine će sve kategorije biti pune s radovima naših novinara i freelancera te ažurirane iz tjedna u tjedan. Naravno da pratimo komentare na ostalim forumima i naravno da smo već vidjeli kako određen dio starijih fanova sumnja u projekt, no u ovom trenu je ekipa iza Gamera toliko jaka da nas stvarno nije briga za glasine. Dosta je bilo dugih pauza Gamera, ima nas više od 14, a ekipa raste iz dana u dan. Otvoreni smo za prijedloge i suradnju s novim autorima i partnerima te se projektu mogu pridružiti svi koji su istinski zainteresirani za njega.

Jedino što bih ovom prilikoma kao urednik portala zamolio sve čitatelje je da u ovom trenu budu malo “blaži” s komentarima. Iako imamo iskusnu ekipu iza projekta, pogreške se uvijek mogu dogodit, što gramatičke, što sadržajne. No s obzirom da nam je ovo čisti početak, vjerujemo da nam nećete zamjeriti.

To je to od mene za sada, nadam se da vam se trenutni Gamer sviđa te vam usput najavljujem kojih 80-tak izvrsnih članaka koji izlaze u listopadu. Do sljedećeg mjeseca!

Mario Valić, izvršni urednik portala Gamer.hr

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *