Prošlog je ljeta, u sklopu proslave 25. obljetnice postojanja serijala Sonic, Sega objavila kako će igrači u 2017. godini moći zaigrati dvije nove igre s plavim ježom i njegovim društvom u glavnoj ulozi. Jedna je Sonic Forces, koja prati trend 3D platformera u koje je serijal uskočio, dok je druga, Sonic Mania, retro verzija koja podsjeća na originalne igre u kojima su igrači uživali sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća. Vesela vijest stiže za one koje je veselila najava te igre – Sega je objavila datum izlaska.


Nove avanture najbržeg plavog ježa započinju sredinom kolovoza

Na ovoj Sonic igri rade Headcannon i PagodaWest Games, koji nisu do sada baš imali veze s razvojem osim u obliku izrade portova za starije igre u serijalu, no kako se radi o velikim fanovima to im je uz ovo prethodno iskustvo bilo dovoljno da im izdavač ukaže priliku i povjerenje. Iako smo igru trebali zaigrati ovog proljeća, odlučili su kako im je potrebno još vremena da naprave sve ono što su naumili.

Sonic Mania će izaći 15. kolovoza za PC, Xbox One, PlayStation 4 i Switch, a svi oni koji su zainteresirani mogu već sada odraditi predbilježbe za digitalno izdanje igre. Do izlaska će se prodavati po 10 posto nižoj cijeni, odnosno 17,99 eura. Ovisno o tome za koju ste verziju zainteresirani, zaputite se u odgovarajuću trgovinu – Steam za PC, PSN trgovina za PS4 verziju, Microsoftova trgovina za Xbox One, dok ona za Switch nije još dostupna u našim krajevima.

Sega je uz ovu objavu naravno pripremila i prikladan trailer kojeg možete pogledati ispod teksta u kojem možete vidjeti i nešto gameplayja,a ako vam treba više detalja o novom Sonicu, bacite oko na službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *