Pucačine i u 2017. godini nastavljaju biti zanimljiv žanr, a jedna takva igra zove se Strafe. Razvojni tim Pixel Titans odlučio se držati retro aspekta gotovo u svim pogledima, od izgleda do gameplayja, a naslovi s kojima se ovaj projekt uspoređuje jesu Quake i Brutal Doom. Igra je već neko vrijeme interesantna igračima, ali ipak će se morati malo drže strpjeti budući da je datum izlaska pomaknut na početak svibnja.


Umjesto ovog mjeseca Strafe ćemo zaigrati u svibnju

Ono na što se ovaj nezavisni razvojni tim usmjerio kod razvoja Strafea jesu eksplozije – oružane i mesne. Igra je prepuna krvi i komadića neprijatelja koje ćete iza sebe ostavljati. Također su se usmjerili na to da igra izgleda kao da je izašla 1996. godine, što stalno spominju u svojim promotivnim materijalima. Iako je igra trebala izaći ovog mjeseca, Pixel Titans su odlučili da je bolje da je odgode dva mjeseca, a evo obrazloženja koje su dali:

“Strafe zahtijeva više od 150 tisuća brižljivo postavljenih poligona kako bi stvorili krvavu grafiku. Zbog neočekivane pravne zavrzlame i niza činovničkih grešaka gotovo 25 tisuća tih poligona je sa zakašnjenjem stiglo u sjedište Pixel Titansa zbog čega smo odgodili igru za par tjedana.” Naravno, ekipa se voli šaliti, no pretpostavljamo da su odlučili još malo polirati igru prije nego što je dostave u ruke igrača.

Izdavač za Strafe je nitko drugi nego Devolver Digital koji sada već ima izuzetnu kolekciju zanimljivih indie igara iza sebe, pa vjerujemo da su i u ovoj pronašli nešto posebno zbog čega su se odlučili na taj potez. Razvojni je tim objavio kratki trailer za promjenu datuma izlaska, a on glasi 9. svibnja za PC i PlayStation 4. Sve drugo što je do sada objavljeno možete pronaći na službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *