Age of Empires igre slove za neke od najboljih strateških naslova ikad. Upečatljive su i dovoljno kompleksne, a opet im može pristupiti netko tko nema nikakvog iskustva u tom žanru. Najnoviji AoE remake zvan Age of Empires: Definitive Edition obećava povrat u vremena kad smo mogli ubijati Britance, Indijce ili Indijance umjesto bezličnih vanzemaljskih rasa, no koliko zapravo može napraviti dodatak HD tekstura?


Dosta remakeova, vrijeme je da Microsoft napravi nastavak

Ako pratite serijal, znate da ovo nije prvi Age of Empires remakeAge of Empires 2 HD je bio prvi pokušaj da se modernizira stara AoE formula koja je primamila mnoštvo fanova. Ipak nije potrebno više od brzog isprobavanja tog naslova ili čak pogled na pokoji screenshot da shvatimo kako update tekstura i slična poboljšanja ne mogu pretjerano pomoći igri koja je prilično stara.

Imajući to na umu, čini se pomalo bizarno da se sljedeći remake u nizu dotiče prvog Age of Empiresa, naslova koji je još stariji i koji nije aktualan već dugo vremena. Obećavajuće je to što je developer Adam Isgreen radio na originalnim naslovima, no ipak sumnjamo da će čak i najavljena poboljšanja samog gameplaya učiniti nešto neočekivano.

Age of Empires serijal je praktički bez konkurencije – sve slične strategije se odvijaju u potpuno drugačijem settingu. Microsoft je ipak odlučio zatvoriti studio odgovoran za dobro primljenu franšizu prije oko deset godina iz samo njima poznatih razloga. Kako su oni bili odgovorni za AoE 2 HD koji je, unatoč prastarom engineu, dobio odlične reviewove, moraju biti svjesni interesa za ovaj serijal te se nadamo da će se baciti na pravljenje pravog nastavka.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *