Kao što je bilo nedavno rečeno pokrenuta je Kickstarter kampanja za reizdanje kultne igre System Shock kroz koju će razvojni tim Nightdive Studios sljedećih mjesec dana prikupljati sredstva za njen razvoj. Prema službenom opisu radi se o potpunom reizdanju kojeg tim radi iz temelja te ga prebacuje u Unity Engine.


Na reizdanju System Shocka rade veterani igraće industrije

Ono što će osim novog grafičkog enginea zasigurno razveseliti ljubitelje originala je da na reizdanju rade veterani igraće industrije poput Chrisa Avellonea te Robba Watersa koji je radio kao konceptualni umjetnik na originalu koji je izašao 1994. godine. Osim toga, projekt su podržali Warren Spector – glavni čovjek serijala System Shock, Paul Neurath koji je zaslužan za serijal Ultima te poznati čovjek iz žanra RPG-ova Brian Fargo.

“Moderna verzija System Shocka, vjerodostojan reboot; Citadel Station nije onakav kakav je bio, već onakav kakvog se sjećate. Implementiramo mnoga poboljšanja, preinake i promjene kako bi obuhvatili ono što je original pokušao prikazati i kako bi to predstavili suvremenim igračima”, piše na stranici kampanje.

Najbolja stvar u cijeloj priči je da već danas možete zaigrati demo i sami vidjeti kako projekt napreduje. Možete ga preuzeti besplatno putem Steama, GOG-a i Humble Bundlea, a ovdje možete pogledati minimalnu i preporučenu konfiguraciju koja će vam biti potrebna za igranje.

Otkad je kampanja pokrenuta sudjelovalo je gotovo 8,5 tisuća ljudi i prikupljeno je nešto više od 528 tisuća američkih dolara od traženih 900 tisuća za razvoj igre. S obzirom na tempo prikupljanja sigurni smo da će Nightdive do 28. srpnja kada kampanja završava premašiti svoj cilj.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *