Čini se da Quake Champions polako, ali sigurno vraća franšizu na veliku pozornicu te nam interes za Quake World Championship pokazuje kako se eSports ipak ne vrti oko terorista, protuterorista i obrane tornjeva. Naravno, igrači nisu tu samo zbog ljubavi prema pucačini – pomaže i poveći fond nagrada koji nas podsjeća na vrijeme kad su Quake i Unreal Tournament bile najprestižnije kompetitivne igre, a CS 1.6 igrači smatrani “laganini” gamerima.


Koliko vrijedi aim u Quakeu? Otprilike milijun dolara

Kao najrazvikaniji turnir za Quake Champions, očekivalo se da će QWC dostaviti ne samo uzbudljive bitke već i primamljive nagrade koje će osigurati interes najpoznatijih igrača kao i šire publike. Možemo sa sigurnošću reći da je taj dio pokriven, te će QWC distribuirati $1,000,000 u nagradama najbolje plasiranim igračima.

Ako niste upoznati sa strukturom, turnir se dijeli na tri stupnja: kvalifikacije, regionalni finali te glavni turnir u Teksasu. Nadalje, igrači se dijele na Europsku te Sjevernoameričku regiju, te obje imaju zasebne kvalifikacije te regionalne bitke. Quake World Championship 2017 uključuje Duel i Sacrifice modove, iako je, u duhu Quakea, duel bracket puno zastupljeniji – 4on4 dio ima samo osam kvalificiranih timova te samo Europsku regiju.

Trenutno smo na pola puta prvog stupnja – 16 igrača iz svake od dviju regija se zasad kvalificiralo za regionalne finale, dok ostaje za vidjeti tko će popuniti brackete u preostalih 16. Tako će svaka regija imati 32 igrača za regionalni turnir, dok će se broj znatno smanjiti na putu za Teksas.

Tko će sve zgrabiti Lightning gun i je li turnir vrijedan hypea?

Duel je uvijek bio glavni mod u Quake igrama, i u tom se pogledu Quake Champions drži tradicije. Sacrifice bracket ima dobre timove, no sve nas zanima koji će igrači svojim duel vještinama pokušati doći do glavne nagrade.

Pregled trenutno kvalificiranih igrača nam otkriva imena koja su sinonimna s kompetitivnim Quakeom, kao i neke manje poznate igrače koji bi mogli iznenaditi. Ne treba nas čuditi da se cooller već kvalificirao za regionalne finale, a sigurna je pretpostavka da će do kraja ljeta namirisati Teksaški zrak. Rusku legendu igre mnogi smatraju najboljim igračem još od Q3A dana, te je zastupljeno mišljenje kako će osvojiti turnir ili bar visoko plasirati.

No nemojte očekivati da će mu to konkurencija olakšati. U Europskim duel bracketima se nazire i stermy, još jedan poznati profesionalac koji bi mogao oteti coolleru naslov najboljeg igrača u turniru. Pored njih, tu su i Vo0 i GaRpY koji slove za neke od najboljih Europskih igrača od samih početaka Quakea.

I dok je Sjevernoamerička regija nešto manje blještava, Američki as rapha se ističe kao jedan od najpoznatijih reprezentativaca regije te smo sigurni da će dati sve od sebe da dođe do glavnog turnira u svojoj zemlji.

Ova imena su impresivna i pokazuju da je Bethesda na dobrom putu da uspostavi sljedeći eSports hit, no valja zapamtiti da su kvalifikacije tek na pola puta te da ćemo zasigurno vidjeti još barem par nickova koji privlače mase gledaoca. Kvalificirani igrači će pokušati jedni druge izbaciti 5. i 6. kolovoza, dok će QuakeCon udomaćiti glavni turnir od 24. do 26. kolovoza. Ako ne možete čekati da vidite tko će nastaviti do regionalnih bitaka ili vas jednostavno zanima Quake Champions akcija na najvišem nivou, Twitch kanal na kojem se igre emitiraju uživo će vam zasigurno dati ideju onoga što slijedi u kolovozu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *