Najdugovječnija F2P pucačina nastavlja svoje postojanje bez “free-to-play” prefiksa. Update koji je objavljen na Steam stranici igre najavljuje integraciju sa Steamworksom te ukidanje Quake Live servisa pretplate, što znači da će ubuduće sva lista prijatelja, chat, lobbiji i statistike ići preko Steama – zajedno s cijenom od 10 dolara. Naravno, to vrijedi isključivo za nove igrače.


Statistike, chat history, friend liste… Sve se gubi

Čak ni činjenica da se igra mora plaćati nije toliko neprihvatljiva koliko izjave određenih starijih članova/igrača da su im se statistike obrisale. Forumi su prepuni threadova u kojima možete čitati vapaje veterana kako više nemaju friend listu ili stare statistike, što posebno boli one koji su igri ostali vjerni od njezina lansiranja 2010. godine. Sve ovo donekle je kompenzirano novim značajkama kao što je map voting ili veća dubina presonalizacije mečeva/custom servera koji sada imaju i opcije poput Starting Weapons, Global Ammo i Item Timers.

U našim očima je ovo bio loš potez, no držimo fige svim igračima i nadamo se da će Valve ovo riješit, jer na kraju krajeva, Quake Live je jedna od najigranijih pucačina starog kova, gdje je čak i nakon toliko godina i dalje izuzetno zabavna, ne samo pri igranju, već i gledanju – primjer za to je jedan od novijih frag filmova iz priloga:

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *