Pucačina Evolve zapela je mnogim igračima i kritičarima za oko čim je bila prvi put predstavljena na sajmu E3 prije dvije godine. Dobila je nekoliko nagrada uz titulu “najbolje igre sajma” i na Electronic Entertainment Expou kao i na Gamescomu, koji se održao dva mjeseca nakon toga. Nažalost, nakon što je izašla dobila je kritike na računa sustava progresije i ogromne količine DLC-ova koje su za nju bile unaprijed pripremljene. Evolve nije uspio zadržati bazu igrača pa su je sada razvojni tim Turtle Rock i izdavač 2K odlučili prebaciti u free-to-play vode.


Evolve Stage 2 – pokušaj oživljavanja mrtve zajednice

Za opis ove pucačine koriste se još dvije stvari – asimetričnost i multiplayer. Premisa igre je da se na jednoj strani nalaze četiri lovca, a na drugoj jedno čudovište te da se oni bore na industrijaliziranom vanzemaljskom planetu imena Shear. Cilj lovaca je naravno uklanjanje čudovišta, dok s druge strane čudovište mora hvatati plijen kako bi postalo jače, doživjelo evoluciju i lakše se nosilo s onime što lovci pripremaju za njega.

Kad je igra izašla sredinom veljače prošle godine prodavala se po cijeni od 50 eura, a uz sve silne dodatke koje je razvojni tim izdao neki igrači su potrošili i do sto eura kako bi imali potpuno iskustvo. Evolve je sada prešao u free-to-play vode i dodijeljen mu je naziv Evolve Stage 2. Radi se zapravo o beta verziji koja je trenutno dostupna samo za PC pomoću koje Turtle Rock i 2K žele ispipati teren i vidjeti kako će zajednica reagirati na promjenu poslovnog modela.

S jedne strane, Evolve je sada uspio premašiti broj igrača koji su zaigrali igru u prvom mjesecu od njena izlaska, a s druge su oni koji su uložili svoj novac u nju veoma nezadovoljni. Prebacivanjem igre u F2P oni su izgubili sve achievemente, imaju pristup manjem broju mapa i modova, resetiran im je progres i u igru su ubačene mikrotransakcije. Njihovo razočaranje i ljutnja su u potpunosti razumljivi, ali budući da se radi o beti možda će se nešto promijeniti i Turtle Rock će imati dobre vijesti za one koji su ih podržali od početka.

Ako ste zainteresirani za isprobavanje igre, sve što vam treba je korisnički račun na Steamu i jedan posjet njenoj stranici na Valveovom servisu. Kao što je spomenuto, trenutno je Evolve Stage 2 dostupan samo na računalima, ali nakon što beta završi razvojni će tim prebaciti igru na free-to-play model i za PlayStation 4 i Xbox One verzije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *