Prošlo je nešto više od godine dana od završetka uspješne crowdfunding kampanje za šašavi 3D akcijski platformer Psychonauts 2. Double Fine je odlučio sredstva za razvoj potražiti putem platforme Fig, a od traženih 3,3 milijuna američkih dolara prikupili su nešto više od 3,8 milijuna. Sada je taj razvojni tim objavio kako će ipak uz potporu igraće zajednice izdavačke odgovornosti predati studiju Starbreeze.


Razvojni studio Starbreeze izdaje Psychonauts 2

Ovo partnerstvo objavio je najprije Starbreeze, a zatim se javio i šef Double Finea, Tim Schafer, i rekao: “Oni su se, kao i mi, najprije bavili razvojem igara. Također će znati kada lažemo, pa se time nećemo baviti”.

Starbreeze, koji su među ostalim zaslužni za popularnu multiplayer pucačinu PayDay 2, ovim su potezom uložili 8 milijuna američkih dolara u razvoj igre. To znači da će nakon izlaska igre dobiti 60 posto profita od prodaje, a Double Fine se ne mora odreći svoje licence za svijet Psychonautsa.

Razvoj na Psychonautsima 2 i dalje napreduje, a uz ovu objavu je Double Fine izdao novi video u kojem prikazuju na čemu trenutno rade. Ovaj iščekivani nastavak za odličnu igru koja je izašla 2005. godine trebao bi izaći do kraja trećeg kvartala sljedeće godine, a u izradi je za PC, Xbox One i PlayStation 4. Sve informacije o projektu možete pronaći na Fig stranicama, kao što možete i pratiti sam razvoj igre jer tim redovito tamo postavlja nove objave.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *