Konzole su odlično rješenje kada tražite ekskluzivne igre, jednostavnost korištenja i kompatibilnost sa igrama starije generacije. Nešto vam smeta u ovoj izjavi? Nažalost, kompatibilnost sa igrama prošle (i pretprošle) generacije se danas prodaje pod ekskluzivnom mogućnosti, ali nam je drago vidjeti da je i velikim igračima poput Sonya stalo do zadovoljstva svojih korisnika. Potvrđeno je da PS2 emulacija dolazi na PS4, čime će se spektar igara raspoloživih za igranje teoretski utrostručiti. PlayStation 4 trenutačno ne blista što se tiče izbora igara unatoč činjenici da je konzola vani već skoro dvije godine. Potencijal za napredak postoji, no razumijemo frustracije određenih igrača koji konzumiraju igre brže nego što ih Sony uspijeva isporučiti.

ps2 kompatibilnost

PlayStation 4 je zapravo jedina Sony konzola koja u startu nije došla sa određenim mogućnostima igranja igara starije generacije. PlayStation 2 je nedvojbeno najpopularnija konzola ikada te shodno tome sadrži i poveću gomilu serijala i naslova koji su formirali industriju igara kakva je danas. Način na koji će Sony tržištu predstaviti igranje PS2 igara na novoj konzoli još nije poznat, no sigurno je da se radi o posebnom emulacijskom programu koji će pokretati te igre, što znači da će biti moguće ostvariti poboljšanja u, primjerice, grafičkom prikazu.

S druge strane tabora imamo Xbox 360 kompatibilnost sa Xbox One konzolom, čime je Microsoft puno otvorenije izišao na tržište. Ova usluga funkcionira od 12. studenog te se broj kompatibilnih igara brzo povećava iz tjedna u tjedan. Uzmemo li u obzir da su glavne Xbox One ekskluzive već vani, Microsoft pomalo ali sigurno lovi korak sa Sonyjem, barem što se tiče broja raspoloživih i kvalitetnih naslova. Ovo je, u krajnju ruku, situacija od koje najviše dobivaju sami igrači te pozdravljamo trud obje strane da zadovolje zahtjeve tržišta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *