Svake godine izađe neka igra oko koje se većina gamera okupi i svaki veći (i manji) Twitch streamer igra ju kao da je najbolja stvar nakon rezanog kruha. Vjerojatno nema osobe koja ove godine nije čula za popularni PUBG, igru battle royale formata u kojemu je cilj biti zadnji preživjeli. Nije to nikakva revolucija u svijetu gaminga jer ovom naslovu su ne tako davno prethodili DayZ i H1Z1, ali on ima ono nešto što je oko sebe okupilo veći broj ljudi, a svakim danom taj se broj povećava.


Osamdeset ponajboljih igrača na prvom PUBG LAN turniru

Jedna od najvećih igara ove godine okusit će kako je biti dio esporta. PLAYERUNKNOWN’S BATTELGROUNDS dolazi na velike pozornice od 23. do 26. kolovoza u Kölnu gdje će ESL i developer Bluehole održati prvi invitational PUBG turnir na Gamescomu. Osamdeset odabranih najboljih igrača, infulencera, ali i posjetitelja Gamescoma u Njemačkoj će sudjelovati na prvom LAN eventu ove igre, a pritom će moći i fino zaraditi jer nagradni je fond čak 350,000 dolara! Turnir će se održati u četiri dana, a uključivat će raznolike game modeove, poput Solo Mode, Duo Mode, Duo First Person Perspective i Squad Mode. Pobjednici će biti oni koji budu imali najveći sveukupan rezultat nakon tri meča. Cijeli event emitirat će se na Twitchu, Facebooku, YouTubeu, Mixeru i Twitteru, sa startom svakog dana u 16:00 h po našem vremenu.

“Vrlo rano smo znali da će uspjeh PUBG-a ovisiti o strasti njegove zajednice. Ovo želimo proslaviti pozivajući osamdeset najboljih igrača iz cijeloga svijeta da se natječu u prvom offline invitational turniru”, rekao je potpredsjednik i izvršni producent Bluehole Inc.-a Chang Han Kim, te dodao “Bilo je nevjerojatno gledati kako se brzo naša zajednica širi i ne možemo čekati da čujemo iskustva igrača ovoga ljeta.”

“Oduševljeno gledamo kako PUBG poboljšava svoje već nevjerojatno in-game iskustvo s konkurentnom LAN komponentom na Gamescomu. Igra je nevjerojatno uspješna i uzbudljivo je gledati njezinu prirodnu evoluciju u kompetitivan naslov. Radujemo se suradnji s Blueholeom na ovom i mnogim drugim eventima koji dolaze.” – za javnost je rekao Ralf Reichert, glavni izvršni direktor u ESL-u.

Iako bi se dalo raspravljati bi li PUBG mogao biti dio esporta, ovaj turnir dokazuje developerovu namjeru za tim. Veliki broj survival i battle royale naslova već je pokušao to ostvariti pa nisu bili pretjerano uspješni. Mnoge igre imale su natjecanja s visokim novčanim nagradama baš na Gamescomu, a sam PUBG mogao bi započeti “novi žanr” esporta. Nekako sumnjam da će se nastaviti održavati turniri na velikim pozornicama u ovoj igri jer više djeluje kao hit od par mjeseci koji svaki streamer igra i onda nakon nekog vremena samo izumre kada se hype smanji, što nije rijedak prizor. Moguće da se varam, ali vrijeme će pokazati svoje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *