Steam kontroler podigao je dosta prašine, ako zbog ničega drugoga, onda zbog toga što upravo legendarni Valve stoji iza njega. Nakon niza fotografija i rendera, došli smo i do toga da ga konačno vidimo u akciji na Youtube kanalu korisnika OMGchad. U intervjuu s Robinom Walkerom, jednom od Valveovih ljudi iza projekata Team Fortress i TF2, otkriveno je da su dizajneri imali težak zadatak tijekom razvoja, s obzirom da su trebali napraviti kontroler koji će raditi sa svakom igrom na Steamu, uključujući i s onima koje nikad nisu zamišljene da se igraju kontrolerom.

Prvi pokušaj Valvea u ovom segmentu – koji je rezultat?

Rješenje koje su osmislili leži u dva svestrana trackpada koja zauzimaju veći dio gornjih kuteva Valve kontrolera. Walker kaže “da ih mogu virtualizirati tako da simuliraju joystick, trackball, miš, ili bilo što drugo – po potrebi”. Ovo razvojnim timovima daje mogućnost da unaprijed zadaju preporučene postavke, ali korisnici će također biti u mogućnosti prilagoditi ih svojim željama kroz detaljan editor. Postavke kreirane od strane korisnika mogu se dijeliti s drugim igračima.

Kenmore Coldspot Model 106 PDF Manual

Valve kontroler – donja strana, datum izlaska i cijena

Kontroler također ima i dodatne tipke s donje strane. One su rezultat “nadogradnje” dizajna i funkcionalnosti jer su, kako kaže Walker, primijetili da igrači često miču prst s gornjeg trackpada dok igraju FPS kako bi napunili oružje ili napravili nešto što zahtijeva pritiskanje jedne od četiri tipke, a “to nije nešto što biste trebali raditi dok igrate FPS”. Steam Controller bi službeno trebao izaći 10. studenog, a dostupan je u pretprodaji na Steamu po cijeni od 49.99 USD.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *