Vijest kako se oni koji zarađuju igrajući video igre žale na posao zvuči kao početak vica, no upravo to se trenutno zbiva u eSports svijetu i uključuje popriličan broj najboljih CS:GO igrača. Svi mi mislimo kako bi biti profesionalni gamer bilo idealno zanimanje, no tko zna – možda i nije sve tako savršeno u svijetu čestih headshotova.


Što točno žele nezadovoljni pro gameri?

Kao što ste to mogli pretpostaviti, radi se o novcu – naime, čak pet vrhunskih Counter Strike: Global Offensive timova se udružilo i napisalo otvoreno pismo u kojem tvrde kako povjerenje između igrača i menadžera jednostavno više nije tu. Polygon nam kaže kako pobunu predvodi igrač imenom Scott “SirScoots” Smith, te kako je dosad uspio okupiti 25 gamera koji žele bolja prava.

Pismo navodi kako je Professional Esports Organization, koja je stvorena kako bi štitila prava pro gamera, postala svojevrsni robovlasnik u kojem vlasnici par timova drže monopol i kontroliraju sve ostale u organizaciji.

Vidjevši neke od stvari koje je PEO trebala doprinijeti već poprilično privilegiranim gamerima – poput zdravstvenog osiguranja koje, bar u Americi, zna koštati poprilične količine novca – može biti teško shvatiti žalbu kako organizacija nije sve ono čemu su se nadali.

S druge strane, eSports je sad već milijunska industrija, a gdje je novca, tu je i izrabljivanja. Nadalje, ne mislimo kako je bilo lako dati svoj potpis pismu – gamera, čak i onih malo boljih, ima na sve strane, i opće je poznata činjenica da se postave profesionalnih timova mijenjaju češće od godišnjih doba. Unatoč ozbiljnom tonu pisma, ostaje za vidjeti koliki će učinak imati na svijet eSportsa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *