Sveto trojstvo E3-ja: Doom, Fallout 4 i Dishonored 2 zasjenili su cijeli expo, a svaki od naslova ima svoju povijest i značaj u gaming svijetu. No, Doom je definitivno igra s najvećim i najstarijim imenom, gdje se pridružuje listi naslova koji su, vjerujemo, pobudile nostalgiju kod većine gamera. Od najave remakea Final Fantasy sedmice, treće igre Team ICO-a, Bethesdinih brojnih naslova, kao i filmova poput Jurassic Parka – ovaj E3 je stvarno poseban.

Doom 2015 je tu, skoro deset godina od zadnjeg nastavka

Legendarna pucačina uz koju su mnogi odrasli i koja je u svoje vrijeme bila nešto vanzemaljski dobro. Upravo zato je razvojni tim imao najteži zadatak baš s ovim naslovom. Težina zadatka vidi se i kroz dosadašnje pokušaje rebootanja serijala koji nisu uspjeli, kao kroz činjenicu da je prošlo deset godina od zadnjeg nastavka. Ali Bethesda smatra da su sada konačno uspjeli posložiti sve elemente kako spada i napraviti Doom s pravom dozom atmosfere, akcije i horora. Jesu li uspjeli? Prema onome što smo mi vidjeli, definitivno.

Mnogi su očekivali previše, kao i mi

Većina gamera koja je upoznata s ovim serijalom, a posebice stariji gameri koji su kao klinci igrali originalni Doom, očekivali su previše. Moramo priznati da smo i mi sami nakon odgledanog gameplaya tražili još nešto, jer smo se bojali da nam je na prvu Doom 2015 ostavio dojam “još jedne pucačine”, ali nakon nekoliko minuta razmišljanja došli smo do zaključka – previše očekujemo. Nisu ovo devedesete gdje je jedan Doom bio nešto spektakularno, nešto nesvakidašnje. Danas je puno, puno teže napraviti igru koja će cijelu industriju ostaviti bez riječi. Ipak, vjerujemo da će ekipa iz legendarnog ID Software studija učiniti odličan posao zajedno s Bethesdom, i da će pogoditi sve aspekte, a posebice onaj najvažniji za Doom serijal – atmosferu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *