Video igre su prešle dalek put od originalnih Game Boy naslova do danas, međutim uvijek postoji ta dobra stara nostalgija radi koje igramo Pokemone 123. put. Upravo na tu nostalgiju igra i ekipa iz Hyperkina, koja je svoju prvoaprilsku šalu prošle godine pretočila u proizvod. Smart Boy će od vašeg Android mobitela napraviti pravi Game Boy, ali ne, ovo nije još jedan običan emulator.


Smart Boy je samo za najveće Game Boy fanove

Smart Boy za Android je stvarno nastao iz šale. Naime, društvo iz Hyperkina je prošle godine za prvi april najavilo Smart Boy za iPhone, a krajem ove godine će se realizirati u verziji za Android. Od prvotne ideje za korisnike iPhone uređaja nema konkretnih informacija hoće li i Smart Boy za iPhone postati stvarnost. No, što uopće nudi i ovaj za Android?

Smart Boy je zanimljivi mali gadget u koji umetnete svoj Android mobitel, gornji dio ekrana koristite kao zaslon dok je ostatak kućišta dobar stari Game Boy dizajn. Sa stražnje strane se umeću originalni cartridge igre. Trenutno je u “developer kit” fazi u kojoj Hyperkin dostavlja uređaj s aplikacijom i firmwareom otvorenog koda koji bi baš zajednica trebala pomoći usavršiti i učiniti ga boljim. Kolege s portala Droid.hr postavili su pravo pitanje, tko će se igrati na ovom uređaju kada se Game Boy igre mogu igrati na Nintendu 3DS, pomoću emulatora na Androidu, čak i preko Hyperkinove Retron 5 konzole. Mi smo sigurni da će Smart Boy naći svoje kupce kako bi Game Boy nasljedstvo i dalje prkosilo svim pravilima vremena i prostora, ali naravno, uz određenu cijenu. Cijena Smart Boya biti će 59,99$, a datum izlaska zakazan je za 1.12. ove godine. Dotad pogledajmo kako to izgleda.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *