Overwatch zatvara vrata bete, što znači da ga nećemo igrati do izlaska igre, točnije 24. svibnja. Otvorena beta je bila vrlo zanimljiva i reakcije na igru su odlične, međutim, neki igrači su imali problema s pokretanjem igre, njenom instalacijom ili FPS-om u samoj igri. Kako se takve stvari ne bi događale i kada igra izađe, navest ćemo vam preporučenu i minimalnu specifikaciju za Overwatch.overwatch preporučen konfiguracija


Minimalni zahtjevi za PC da bi pokrenuli Overwatch

Overwatch je nova igra, ali ne možemo reći da je zahtjevna što se tiče PC konfiguracija koje bi ju trebali pokretati. Razlog tome možemo pronaći i u činjenici da Blizzard Overwatch gura kao natjecateljsku multiplayer igru, gdje žele da je dostupna što većem broju igrača. Bez obzira na to, igra izgleda prekrasno, a dinamika igre i gameplay tome uvelike doprinose. Dok smo u nekim drugim naslovima mogli svjedočiti o padu FPS-a, laggu i raznim drugim problemima kada bi se u igri puno toga događalo, za vrijeme Overwatch otvorene bete takve stvari nismo primjetili. Čak i na najlošijoj konfiguraciji pri igranju s Tracer gdje se portate preko cijele mape ili pak kod korištenja AoE ultija s Pharah, nismo imali nikakvih poblema. Na najlošijoj konfiguraciji imali smo 40-60 FPS-a, što nije idealno, ali bilo je igrivo. Za testiranje minimalne konfiguracije iskoristili smo naš Gamer.hr Abakus, izgubljen u vremenu konfiguracija, koji se sastoji od sljedećih komponenti:

Gamer.hr “Abakus”:

  • Matična: Gigabyte P35-DS3L
  • Procesor: Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 (OC 3,00GHz)
  • RAM: 4GB DDR2 800MHz
  • Grafička: Nvidia® GeForce® GTX460

Kao što možete primjetiti radi se o zaista zastarjeloj konfiguraciji kojoj je tek procesor nešto overclockan i grafička je iz 2010. godine, konfiguracija se ne razlikuje puno do minimalnih zahtjeva za Overwatch koje je naveo sam Blizzard, ali uvijek smo skeptični prema tome hoće li te konfiguracije stvarno solidno pokrenuti igru. U ovom slučaju nismo imali previše problema. Postavke između Medium i Low, ovisno o stavkama. Ono najvažnije je da nam je Overwatch tekao prilično glatko, ali i dalje izgledao prekrasno.

Overwatch minimalne zahtjeve možete pronaći ovdje. Konfiguraciju koja zadovoljava minimalne PC zahtjeve za Overwatch pronašli smo i na Njuškalu i to čak s nešto boljim performansama nego što Blizzard od vas očekuje, a cijena takvih konfiguracija počinje od 2000 kn. Smatramo da kupovina nove konfiguracije takvih performansi nema previše smisla jer osim Overwatcha, nadolazeće igre ćete teško pokrenuti.

Gamer.hr “radim, ali kod privatnika” konfiguracija

  • Matična: Asus P8Z68-V/GEN3
  • Procesor: Intel® Core™ i5-2500 Processor (3.3 GHz)
  • RAM: 8GB DDR3 1333MHz
  • Grafička: Gigabyte Windforce R9 280x 3GB

Solidna konfiguracija s nešto starijim i5 procesorom odradila je svoje i nismo imali nikakvih problema igrajući Overwatch, opet se konfiguracija ne razlikuje previše od Blizzardove preporučene konfiguracije, ali i ovdje se radi o komponentama koje su slagane prije nekoliko godina. Doduše, grafička kartica je nešto boljih performansi jer je stara Radeon HD 6870 izgorila. Vrtili smo Overwatch bez problema iznad 100 FPS-a na Medium/High postavkama i možemo reći da je ekvivalent navedene, preporučena konfiguracija za Overwatch. Preporučenu konfiguraciju od strane Blizzarda možete pronaći ovdje.

Zaključno, Overwatch vas neće tjerati na nadogradnje

Četverojezgreni procesor, neovisno radilo se o starom Intelovom quadu ili nekom od novijih, 4 do 8 GB RAM memorije uz neku mid range grafičku karticu i na konju ste – Overwatch vas, za razliku od ostalih ovogodišnjih igara, neće pretjerano koštati u nadogradnjama, što je odličan vijest za sve koji su i dalje vezani uz stare mašine.

U međuvremenu nam se pridružite na Overwatch Adria fanpageu gdje pratimo sve novosti vezane uz Overwatch, uz neizbježne nagradne igre: https://www.facebook.com/blizzard.overwatch.adria/

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *