District 9 Neilla Blomkampa izašao je 2009. godine i nije mu trebalo dugo da postane jedan od najboljih SF filmova ovog milenija, što je titula koju još uvijek drži uz par hitova kao što su Children of Men i Her. Blomkamp je nakon njega napravio par filmova koji nisu doživjeli posebne kritičke uspjehe, a trenutno se uglavnom bavi kratkim filmovima. Ipak, najavljuje kako će se definitivno vratiti svojem najuspješnijem djelu u nastavku naslovljenom District 10.


Nastavak naziva District 10 defintivno dolazi, ali Blomkamp želi prvo biti siguran kojoj temi će posvetiti film

Približava nam se deseta godišnjica filma District 9 i žalosno je to da u sve to vrijeme nismo vidjeli puno kvalitetnih znanstveno fantastičnih filmova, što uključuje i Blomkampov opus. Elysium i Chappie za mnoge su bila bolna razočaranja, čega je svjestan i sam Blomkamp koji se nakon njih posvetio pravljenju kratkih filmova. Time je ipak pokazao koliko je stvarno kvalitetan redatelj i polako, ali sigurno ponovno postaje relevantan u svijetu SF-a (preporučujemo gledanje njegovog kratkog filma Zygote). Izgleda da će se u filmski svijet vratiti ostvarenjem koje ga je i proslavilo pa nas tako nekad u budućnosti čeka nastavak District 9 filma – District 10. “[…] razlog za stvaranje District 10 mora biti jasan”, rekao je Blomkamp i dodao: “Prvi film se eksplicitno bazirao na pravim temama i situacijama iz Južne Afrike koji su utjecali na mene dok sam odrastao tamo i trebamo osigurati to da sljedeći film ne zaboravi na to.”

Blomkamp trenutno radi na nizu kratkih filmova koji se mogu pogledati na YouTubeu                    

District 10 film nećemo vidjeti sigurno još nekoliko godina tako da ne trebamo biti baš previše uzbuđeni u vezi te vijesti, ali zato nas u međuvremenu čeka još nekoliko Blomkampovih kratkih uradaka koji će se moći pogledati na YouTubeu. Nama je drago da će se Blomkamp vratiti filmskome svijetu pošto je to jedan od maštovitijih redatelja današnjice kojemu nije problem eksperimentirati. Upravo to eksperimentiranje je razlog zašto njegovi novi filmovi nisu najbolje prihvaćeni, ali trebalo bi se više cijeniti to što nije otišao linijom lakšeg otpora i jednostavno napravio tipični holivudski film. Jedno vrijeme se pričalo kako će upravo on režirati Alien 5, ali izgleda da se to ipak nikada neće dogoditi. Možda bi to bilo djelo koje bi ga konačno bacilo u zvjezdano nebo. A i tko zna, možda bi to također bio najbolji Alien film još od Aliensa. Nažalost, odgovore na ta pitanja nikada nećemo saznati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *