Ono što je Petak 13. bio za osamdesete, to je Saw za dvije tisućite. Riječ je o jednom od najpoznatijih horor serijala svih vremena i teško da ga je potrebno posebno predstavljati. No za one koji ne znaju – riječ je o filmovima koji se baziraju na grotesknim zamkama u kojima završavaju ljudi koji puno vrište. Iza svega toga stoji Jigsaw (Tobin Bell), lik kojega ni smrt nije spriječila da nastavi ljude bacati u naizgled beskonačne kvantitete bodljikave žice. Pošto je netko u Hollywoodu zaključio da to još uvijek nije dosadilo ljudima, sad dobivamo novi Saw film.


Novi Saw film zove se Jigsaw i, koliko za sada znamo, naslov je jedina veća razlika

Saw je završio još 2010. godine svojim sedmim nastavkom nazvanim “Posljednje poglavlje”. Naravno, to nije spriječilo Petak 13. koji je isti naslov iskoristio u svojem četvrtkom nastavku pa tako nije ni Saw koji nam sad dolazi pod naslovom Jigsaw. Da, dobar hack, nema što. Sad smo dobili i poster koji nam svojom kosatom svinjastom maskom potvrđuje da će se stvari definitivno vratiti na staro. Nije da smo sumnjali, ali svakako je dobro znati na čemu smo. Možda i najzanimljivija stvar u vezi ovog filma je to da iza njega stoje braća Spierig koji su režirali odlične filmove Predestination i Daybreakers. Pošto iza scenarija stoji Josh Stolberg, koji je najpoznatiji po pisanju remek djela filmske umjetnosti Piranha 3D, možda i ne bismo trebali biti baš previše optimistični u vezi novog Saw-a. No, to i nije od pretjerane važnosti, jer već odavno znate ako je Saw nešto što imate strpljenja gledati, a ako ste odgledali prijašnjih sedam, vjerojatno ćete i osmi.

Noć vještica savršena je premijera za novi Jigsaw film

Takve horor franšize poznate su po tome što dolaze par dana prije Noći vještica, čak i ako pritom ne uključuju Michaela Myersa. To je od 2004. do 2010. vrijedilo i za Saw serijal tako da nije pretjerano čudno da ista stvar vrijedi i za Jigsaw film. Ako nešto moramo priznati, to je da nam je malo čak i nedostajala ta gotovo ceremonijalna tradicija u kojoj nas na Noć vještica dočekuje nešto novo. Da, 31. listopada gotovo ćemo sigurno gledati niz repriza kultnih slashera osamdesetih, ali ovako barem imamo razlog za otići u kino. Voljeli vi Saw ili ne, barem je riječ o serijalu koji zna da je u pitanju samo praznoglava, brutalna zabava za one kojima je zabavno gledati nešto hororasto u društvu izrezbarenih bundeva. Da, znamo da je u pitanju američka izmišljotina, ali znate kako kažu, tko voli…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *