Krajem prošlog tjedna Valve je ponosno objavio kako je nagradni fond za najveći godišnji turnir u njihovoj MOBA- i Dota 2, The International, premašio ogromnu prošlogodišnju cifru od 18,4 milijuna dolara. To znači da se sada, tjedan dana prije početka održavanja finalnog dijela natjecanja, mogu početi pripremati za ono što ljubitelji ove igre u profesionalnom eSport okruženju čekaju cijele godine.


Opet srušen rekord nagradnog fonda za The International

Prvoplasirani tim Evil Geniuses je prošle godine dobio nešto više od 6,6 milijuna američkih dolara, a ove godine će taj iznos biti još veći. Valve je odlučio malo promijeniti formulu i ovog puta prodavati nešto što se zove Battle Pass, a od prodaje svakog izdvajaju 25 posto kojih ide u nagradni fond.

U vrijeme pisanja nagradni fond stoji na 19,3 milijuna američkih dolara, a moguće je da će ta brojka još rasti. Ako želite više pročitati o inicijativi s Battle Passovima i što oni sve donose, zaputite se ovdje.

Kao posljednje pripreme, Valve je otvorio službene stranice natjecanja na kojima možete pronaći sve informacije koje vas zanimaju uz ovogodišnje izdanje The Internationala. Sutra igraju Wildcard timovi, od 3. do 5. kolovoza se timovi bore u grupnoj fazi, dok će se glavni dio natjecanja održati od 8. do 13. kolovoza u Seattleu. Svi oni koji ne mogu biti u tom američkom gradu i pratiti akciju na licu mjesta, mogu to napraviti putem streamova na Twitch.tvu, Youtubeu, Stream Broadcastingu ili ESPN-u.

dota 2 the international nagradni fond

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *