Nezavisni razvojni tim Thunder Lotus Games poznat je po predivnoj, rukom crtanoj akcijskoj igri Jotun u kojoj su igrači upravljali heroinom Thorom koja je bogovima Valhalle morala dokazati da je dostojna ulaska u to vikinško vječno počivalište. Osim što je igra lijepo izgledala, bila je dosta teška, ali to nije spriječilo igrače da uživaju u njoj. Za svoj drugi projekt ovaj tim je pripremio akcijsku metroidvaniju naziva Sundered koja će sljedećih mjesec dana provesti na Kickstarteru.


Sundered je već prikupio dovoljno sredstava za razvoj

Izgleda kako je prvi projekt bio dovoljan da igrači vjeruju Thunder Lotusu. Nakon pokretanja Kickstarter kampanje trebalo je samo šest sati da razvojni tim dođe do cifre od 25 tisuća kanadskih dolara za koju su odredili da je dovoljna za izradu Sundereda. U vrijeme pisanja prikupili su nešto više od 39 tisuća, a sigurno će se ta brojka povećavati do kraja kampanje 16. veljače.

Nova igra je drugačija od njihovog prvog projekta – i dalje izgleda veoma privlačno, ali je novi žanr metroidvania i malčice vuče na horor stranu zbog stvorenja protiv kojih se borite i svijeta u kojem se nalazite. Glavni lik zove se Eshe koji se mora boriti za svoj razum i život u svijetu koji se neprestano mijenja i prepun je jezivih stvorenja koji ga žele ubiti. Kao i ostale igre u ovom žanru, dobivat ćete nadogradnje i poboljšavati svojeg lika, a kad umrete prostorije će biti drugačije raspoređene. Ono što još naravno mora biti prisutno jesu ogromni bossevi, pa cijeli paket zvuči dosta privlačno.

Sundered je u izradi za PC i PlayStation 4, a trebali bi ga zaigrati u srpnju ove godine. Ako želite pridonijeti Kickstarter kampanji posjetite njene službene stranice, dok ćete ostale informacije pronaći na stranicama posvećenim Sunderedu. Nadamo se da će Thunder Lotus još jednom uspjeti napraviti zanimljivu igru koja će nas oduševiti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *