The Texas Chainsaw Massacre serijal doživio je nekoliko iteracija, od nastavaka i remakeova pa sve do prikvelova tih remakeova. Leatherfacea smo vidjeli toliko puno puta da sigurno nema osobe koja ne zna za njega i njegovu najdražu motorku, ali samo jedan je film u franšizi bio stvarno značajan. Original je izašao 1974. godine i do sada je ostao jedan od najpopularnijih horora, što se vjerojatno i neće promijeniti.


Leatherface je prikvel originalnog The Texas Chainsaw Massacre filma iz 1974. godine

Najnoviji doprinos ovom serijalu je Leatherface film kojim će nam biti pokazano kako je titularni psihopat dobio motornu pilu i grotesknu masku. Radnja će pratiti nekoliko tinejdžera koji bježe iz mentalne institucije i u biti nije poznato koji od njih će kasnije postati Leatherface. Na taj način se pokušava ispričati originalna priča u kojoj će origin faktor zapravo biti twist na kraju. Režiju preuzimaju Julien Maury i Alexandre Bustillo, francuski redatelji poznati po nekoliko filmova iz modernog francuskog vala horora od kojih se najviše ističe Inside (À l’intérieur) iz 2007. godine. Zanimljivo je to što će ovo biti prvi film franšize koji pokušava napraviti nešto drugačije, zbog čega cijela stvar postaje stvarno uzbudljiva. Iza ovog projekta stoji puno talenta tako da stvarno postoji mogućnost da dobijemo dobar, maštovit horor upakiran u ruho popularne franšize o manijaku iz Texasa.

Film će izaći 20. listopada, taman na Noć vještica koja će ove godine vratiti nekoliko poznatih franšiza   

Film izlazi 20. listopada ove godine, taman na Noć vještica koja nam ove godine priprema hrpu zanimljivih hororaca. Sada smo dobili i novi poster čime se budi nada u pravi hororski uradak. Malo kada marketing horor projekata ode u takve minimalističke vode pa je zanimljivo vidjeti manjak kiča i jeftinog krvoprolića. Zapravo je to i najvjerniji prikaz atmosfere originalnog The Texas Chainsaw Masacre filma pošto u njemu zapravo i nije bilo previše vizualnog nasilja.

Trenutno sve upućuje na to da će film biti zanimljiv, barem za nas ljubitelje tog žanra. Ovu Noć vještica dobivamo novog Chuckya i najnoviji Saw film, ali mislim da se upravo Leatherfaceu najviše radujem.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *