Uz nešto poteškoća, ali kako je i najavljeno, počelo je glasanje za tim koji će predstavljati Hrvatsku na Overwatch World Cup turniru, za koji kvalifikacije počinju već u rujnu. Zahvaljujući Overwatch Adria adminima imamo popis igrača za koje se može glasati, jer je stranica preko koje to možete učiniti, bila nedostupna #justblizzardthings. Odabrali smo igrače koji već imaju iskustva u natjecateljskom igranju video igara, ali i brojne uspjehe iza sebe, sve s ciljem da Hrvatska ostvari što bolji rezultat na nadolazećem World Cupu. Tko su 25 odabranih za koje možete glasati i tko su naši favoriti, pročitajte u nastavku!overwatch world cup


Najbolji hrvatski igrači, ili ipak ne?

Čudnim sistemom Blizzard je odabrao 25 igrača između kojih svi vlasnici Overwatcha u Hrvatskoj mogu birati svoju šestorku. Točnije, svaki igrač ima pravo glasati za četiri igrača, što je i više nego pošteno. Međutim, najboljeg Overwatch igrača u Hrvatskoj, nismo pronašli na listi iako je prihvatio pozivnicu. Vjerovali smo da će baš sprEEEzy, u jednom trenutku jedan od top 10 igrača Europe, igrati jednu od važnijih uloga na turniru, prevarili smo se, ali to ne znači da među 25 igrača za koje se može glasati, nema potencijala za odličan tim.

Kod slaganja prijedloga četvorke, koja bi mogla Hrvatsku predstavljati u najboljem svijetlu, vodili smo se s nekoliko kriterija. Tražili smo iskustvo u timskim multiplayer igrama, kako bi se igrači što lakše prilagodili timu. Tražili smo raznovrsnost i fleksibilnost kod biranja heroja, kako bi tim imao što više opcija i tražili smo igrače koji su se ozbiljno posvetili gamingu, dobro su upoznati s nastupanjem na turnirima, bili oni LAN ili online te se znaju nositi s pritiskom koji dolazi s takvim eventima.overwatch adria

Predstavit ćemo igrače abecednim redoslijedom, ne prema važnosti. Brky je dobro poznato ime na domaćoj esport sceni, radi se o igraču velikog kapaciteta. Svoje najbolje rezultate ostvario je igrajući Counter-Strike: Global Offensive gdje nastupa već za Hrvatsku repku, ali osvojio je i svoj prvi turnir u Overwatchu, G2A.COM Overwatch Challenge Adria. McCree kao najigraniji heroj potvrđuje da je Brky s CS-a donio aim, kako su ga dečki s CS Adrie nazvali “untiltable flickgod”.

Drugi igrači kojeg predlažemo je institucija esporta u Hrvatskoj, iako neki možda i nisu čuli za njega. Gravity sa sobom nosi masu iskustva iz drugih igara, a nastupao je i za Hrvatsku reprezentaciju u četiri igre: Combat Arms, Alliance of Valiant Arms, S.K.I.L.L. SF2 i CS:GO. Također, zajedno s ranije navedenim, Brkyem, osvojio je zadnji CS:GO LAN turnir, Reboot HGspot CS:GO Open, tako da se dečki međusobno dobro poznaju.

Raniji dvojac, slijedi m4niac, iskustvo nosi iz CoD4 i CS:GO pucačina, gdje je ostvario brojne uspjehe igrajući za tim GIANT5, o kojemu smo i ranije pisali. Radi se o igraču koji je Overwatch shvatio poprilično ozbiljno i po samom izlasku igre mu se ozbiljno posvetio. Igrao je u raznim mixevima s Brkyem i Gravityem, ali i protiv njih, dečki se međusobno dobro poznaju, a upravo to bi moglo značiti bitnu razliku kod ovako nasumično biranih timova.

SkrakZ je igrač nešto drugačijeg profila, svoje iskustvo donosi iz League of Legendsa, najpopularnije online multiplayer igre na svijetu. To mu daje nešto drugačiji pogled na igru. Od samih početaka Overwatch rang liste bio je pri samom vrhu, tako da mu trenutni rating ne odgovara skillu. Dobro se poznaje s m4aniacom i igraju Overwatch zajedno od samih početaka.


Popularnost prije skilla – Overwatch World Cup

Mnogo je prijepora oko Overwatch World Cupa i načina na koji su odabrani igrači. Mnogi najbolji igrači svojih zemalja nisu dobili pozivnice ili nisu uvršteni na listu kandidata, što je veliki propust Blizzarda. Izgleda da se Blizzard ipak odlučio okrenuti popularnosti umjesto skillu, tako su pozvani YouTuberi i streameri koji su zapravo prosječni Overwatch igrači, dok su oni najbolje rangirani ostali bez pozivnice. Overwatch je nova igra i većina visoko rangiranih igrača došla je ili prešla s neke druge igre, zato ne čudi da su na listi brojna imena koja su nam poznata iz nekih drugih izvora. Sigurni smo da će šestorka koju mi odaberemo odlično predstavljati Hrvatsku na nadolazećem turniru, a kompletnu listu igrača za koje možete glasati pročitajte u nastavku. Mi ćemo nastaviti pratiti događanja vezana za World Cup i čim informacije budu dostupne objaviti šest igrača koji će predstavljati našu zemlju. Glasati možete na linku, ako je napokon proradio.

 1. Nerthus – Lucio, Mercy, Winston
 2. Bexx – Genji, Reaper, Zarya
 3. Gravity – Reinhardt, Zen, Lucio
 4. Onedayyoumay – Pharah, Tracer, Reaper
 5. SportBilly – Ana, Soldier, Mccree
 6. SkrakZ – Mccree, Pharah, Roadhog
 7. M4niac – Zarya, Roadhog, Reinhardt
 8. Cryton – Roadhog, Pharah, Soldier
 9. Stingeratus – Zarya, Soldier, Lucio
 10. Kape – Mercy, Lucio, Ana
 11. Majstormika – Reaper, Reinhardt, Lucio
 12. Dush – Genji, Zarya, Winston
 13. Morsoom – Tracer, D.Va, Roadhog
 14. Brky – Mccree, Pharah, Widow
 15. Hellchief – Reinhardt, Zarya, Roadhog
 16. Pa3k – Genj, Lucio, Zarya
 17. Nelo – McCree, Pharah, Genji
 18. Vezer – Reinhardt, Zen, Roadhog
 19. Ash – Zarya, Soldier, Pharah
 20. MagicGnome – Soldier, Zarya, Reinhardt
 21. Ifkec – Roadhog, Zarya, Soldier
 22. Freshy – McCree, Roadhog, Zarya
 23. Voshy – Pharah, Tracer, Junkrat
 24. Manky – Pharah, Junkrat, McCree
 25. Donnie – Pharah, Roadhog, Mei

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *