Mišljenja oko PlayStation Vite su podjeljena; dok jedni brišu prašinu s ekrana čisto potrebe radi, drugi tvrde kako su itekako zadovoljni s listom igara, kao i najavama za ovu godinu. Naše mišljenje? Ok, Child of Light je bio zabavan, Disgaea 4 isto tako, čak možemo reć da nas je i Grim Fandango Remastered pomalo usrećio, ali jeli to dovoljno da se jedna konzola održi na životu? Ne baš…

Indie, Indie i još malo Indie igara

Nemojte nas krivo shvatit, PlayStation Vita ima dosta toga za ponudit, pogotovo ako ste svjež vlasnik, no ako ju posjedujete još od njenog izlaska, onda je situacija nešto drugačija. Dobili smo dojam kako se sve igre vrte oko remasteranih verzija, JRPG-ova i Indie 2D side scrollera. Za konzolu ovakvih mogućnosti takva sudbina je pomalo tužna, no valjda će nas nadolazeći kvartal, kao i kraj godine, ponešto razveseliti.

Mighty No.9, Severed, Lost Dimension… Ništa od interesa

Da, gore spomenute igre izgledaju “ok”. Imamo neku polukopiju Mega Mana, neku artsy igru te Lost Dimension koji donekle izgleda ok, no nikako na razini Capcoma i sličnih kompanija. Sve Indie naslovi. Naravno, ima tu “mesa” za one vrijedne kopanja po top listama, kao što je to ova od Metacritica, no ovo je daleko od onoga što nam je bilo obećano u početcima starog Portablea. Preostaje nam emulacija starijih konzola, ako ništa drugo – taj dio su barem dobro napravili. Video s gore spomenutim igrama u prilogu:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *