Iz Sony Computer Entertainmenta nam stižu impresivne vijesti o broju prodanih PlayStation 4 konzola diljem svijeta – prodano je minimalno 30.2 milijuna konzola do 22. studenog. Unatoč manjku ekskluzivnih igara u odnosu na Xbox One, Sony se uspio othrvati predviđanjima da bi Microsoft mogao uhvatiti korak i to na vrlo dominantan način. Uz enorman broj prodanih konzola, PlayStation 4 je ujedno i najbrže prodavana Sony konzola u povijesti.

Playstation 4 prodajni rezultati 2


Zahvale svim novim i postojećim vlasnicima konzole 

“PlayStation 4 je univerzalni uređaj u kojem svatko može pronaći zabavu uz visoko kvalitetan digitalni sadržaj. Brza ekspanzija platforme učvršćuje našu poziciju na tržištu u smislu održavanja visokog stupnja potencijala za oduševljavanje tržišta novim iskustvima.

kazuo hirai predsjednik Sony korporacije Vlasnici konzole mogu birati između više ponuđenih tipova sadržaja, od kojih valja izdvojiti igre na fizičkim medijima ili raspoložive na PlayStation Network servisu za koje je moguće ostvariti i dodatne pogodnosti u pogledu plaćanja PlayStation Plus usluge na mjesečnoj bazi. Zahvalni smo igračima diljem svijeta zbog povjerenja u našu platformu kao najbolje rješenje za digitalnu zabavu. Od lansiranja konzole pred dvije godine strelovito napredujemo, što nas dalje motivira da dostavljamo vrhunske igre i ispunjavamo očekivanja naših zadovoljnih korisnika diljem svijeta.“ Izjavio je Kazuo Hirai, predsjenik Sony korporacije.

PlayStation 4 očekuje blistava budućnost

Ovo su izvanredne vijesti i za Sony, a i za vlasnike konzole, obzirom da je prvi i najbitniji uvjet za najbolje igre upravo dominantan broj korisnika u čemu je Sony očito uspio. Unatoč manjku ekskluzivnih igara, PlayStation 4 se pokazao kao vrlo sposobna i kvalitetno proizvedena konzola s glavnim fokusom na igre. Mogućnosti poput gledanja filmova ili slušanja glazbe, kao i popratnih servisa raspoloživih za korištenje unutar operativnog sustava su tu kao periferna ponuda. Za ovogodišnje blagdane očekuje se proširenje ponude igara, od kojih ćemo izdvojiti Bloodborne: The Old Hunters, Gravity Rush Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End kao i Dragon Quest Builders.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *