Battle royale žanr u igraćem svijetu već neko vrijeme ima svoje mjesto, a uvjerljivo najveći hit izašao je krajem ožujka u Steamovom Early Access programu i ostvario nevjerojatne prodajne rezultate. Njegovo je ime PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS ili kako ga igrači odmilice zovu PUBG za kojeg je razvojni tim objavio izuzetno impresivne podatke. U samo tri mjeseca ovu je survival pucačinu kupilo 4 milijuna igrača.


PUBG ostvario 100 milijuna dolara prihoda

U službenoj objavi Bluhole, Inc. objavio je uz ova dva velika podatka objavio i neke detalje o regijama u kojima je igra popularna. Tako je recimo najviše igrača, njih 24 posto, iz SAD-a, zatim slijede Kina s 19 posto, Njemačka sa 6 posto, Rusija s 4 posto te Velika Britanija s 4 posto. Za kraj su spomenuli popularnost u istočnoj Aziji gdje je 5,5 posto igrača iz Južne Koreje te 4,3 posto iz Japana.

Od drugih podataka spominjali su kako je na Steamu u jednom trenutku više od 230 tisuća igrača igru igralo istovremeno te kako je svaki dan u prosjeku igra 100 tisuća igrača. Uz to PUBG je jako popularan na servisu za streaming, Twitch.tvu, gdje svakog dana više od 120 tisuća ljudi gleda druge igrače i poznate ličnosti kako demonstriraju svoje vještine u igri.

“Istinski cijenim svu ljubav i podršku koju su naši fanovi pružili prema PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Naš tim strastveno radi na igri kako bi igračima dali stabilno gameplay iskustvo dok se pripremamo za izdavanje pune verzije igre krajem ove godine”, rekao je potpredsjednik Blueholea Chang Han Kim.

Za vrijeme sajma E3 tim je predstavio neke od stvari koje planiraju ubaciti u igru u skorašnje vrijeme uz dodatak kako će krajem 2017. godine PUBG stići ekskluzivno na Xbox One u Early Access te početkom 2018. godine u konačnoj verziji. Ako vam treba više detalja o igri posjetite službene stranice na kojima možete vidjeti točno o čemu se radi, dok igru možete kupiti na Steamu po cijeni od 29,99 eura

pubg

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *