Dosta toga je nesvakidašnje oko PlayerUnknown’s Battlegrounds: od samog naziva, do činjenice da se radi o prvoj masivnoj battle royale igri, pa sve do načina na koji se naslov razvija, uz pregledavanje community feedbacka na svakom koraku. Ako je vjerovati autoru, Battlegrounds će se istaknuti po još jednoj stavci – izlasku iz Early Access faze puno ranije nego što smo očekivali.


Ovo neće biti još jedan DayZ, vjerujte nam…

Od svega što PlayerUnknown’s Battlegrounds donosi svijetu online igranja, ipak možda najviše zapanjuje njegova popularnost. Unatoč Early Access statusu, igra već uživa milijunsku publiku, a sigurno ima i onih koji su zainteresirani no čekaju za punu verziju.

Ako je vjerovati autoru, Battlegrounds neće biti jedna od onih igara trajno u beti već će ju njegov tim dovršiti do kraja godine. Na Steam stranici igre, PlayerUnknown a.k.a. Brendan Greene navodi da bi igra trebala biti dovršena do studenog ove godine, što bi se moglo protumačiti kao optimistično.

Ovo se veže na autorov raniji intervju u kojem je inzistirao kako ne planiraju ostaviti igru u Early Accessu unedogled, citirajući DayZ kao primjer igre koja nikako da bude dovršena. Kao razlog optimističnom datumu, PlayerUnknown je naveo razvijanje igre uz Unreal studio, dodavši kako to što Epic Games ima čitav team za svoj Unreal Engine čini stvari znatno lakšim.

Zasad nemamo razloga vjerovati da će se razvoj Battlegroundsa odužiti više nego što je potrebno, no još nije jasno je li Early Access popularnost upravo to ili će ogromni player base u potpunosti preći na dovršenu verziju igre.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *