Do početka srpnja ove godine nezavisni studio iz Danske, Playdead, bio je poznat po crno-bijelom i pomalo uznemirujućem 2D platformeru Limbo u kojem su igrači upravljali dječakom te rješavanjem zagonetki ga spašavali od, blago rečeno, neugodnih situacija. Prvijenac su nahvalili mnogi, pa nije bilo neobično što su ljubitelji te prve igre nestrpljivo čekali da izađe Inside. Strpljenje se isplatilo jer mnogi smatraju da je upravo ta igra jedna od, ako ne i najbolja koja je izašla u 2016. godini.


Prije kupovine Insidea igrači sada mogu isprobati demo

Inside je najprije izašao za Xbox One, zatim se nakon nekoliko dana pojavio i na računalima, da bi se trojstvo aktualnih platformi upotpunilo krajem kolovoza kada je stigao i na PlayStation 4. Bilo je zanimljivo da se jedan tako mali studio odlučio na Denuvo DRM zaštitu koja je do sada garantirala da je pirati neće moći probiti. Ipak, Inside nije imao tu sreću i PC verzija igre se nakon mjesec i pol dana pojavila na torrentima.

Da li je to bio razlog nedavne nadogradnje u kojoj je Playdead uklonio Denuvo zaštitu iz svoje igre i izdao demo verziju, nije objašnjeno, ali se ipak dogodilo. U kratkim crtama – doslovno dvije – stoje promjene “uklonjen Denuvo Anti-Tamper, manji ispravci”, a tim je uz to od jučer omogućio svim zainteresiranim igračima da preuzmu demo.

Ako želite sami vidjeti o čemu se radi, ovu verziju igre možete preuzeti na Steamu ili na svojem PlayStationu 4. Inside se još uvijek nalazi na popustu u raznim rasprodajama koje se održavaju od kraja prošlog tjedna, pa ako vam se svidi imate vremena za kupovinu igre po nižoj cijeni. Prema prosječnim ocjenama kritičara i onima na Steamu radi se o odličnoj igri koju nitko ne bi trebao propustiti, a sada se možete sami uvjeriti zašto je to tako.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *