Jedna od popularnijih igara ove godine na Steamu bila je simulacija u kojoj gradite i vodite zabavni park imena Planet Coaster. Nakon što je RollerCoaster Tycoon World podbacio i razočarao igrače, ova igra je imala suprotan efekt i nalazila se na vrhu liste najprodavanijih igara na Valveovom servisu neko vrijeme. Slična stvar se dogodila i kada je SimCity kao veteran žanra podbacio, a na njegovo mjesto stao Cities: Skylines – novi razvojni timovi znaju što igrači žele i sa svojim projektima im to pružaju.


Zimsko raspoloženje u Planet Coasteru

Razvojni tim Frontier Developments je odlučio kako je vrijeme da u svoju igru ubace malo blagdanskog raspoloženja, pa sada igrači mogu svoje zabavne parkove prekriti snijegom i ukrasiti dekoracijama tipičnim za ovo doba godine. Nadogradnja se zove Winter Update, a uz snježni pokrivač igrači mogu u svoj park staviti nekoliko novih vožnji, novi scenarij, trgovine, zimsku temu i dekoracije.

Uz dodatan sadržaj igra je dobila poprilično opsežnu zakrpu koja vam, između ostalih stvari, omogućuje da globalno određujete cijene unutar parka, uskladite trgovine, istovremeno otvarate i zatvarate sve atrakcije te pratite sve svoje radnike uz “All Staff” opciju. Cijeli popis promjena je veoma dugačak, pa ako ga želite proučiti zaputite se ovdje.

Planet Coaster izašao je 17. studenog na Steamu uz zloglasnu dodatnu DRM zaštitu Denuvo, no to nije imalo utjecaja na izuzetno dobre prodajne rezultate. Razvojni tim će 19. prosinca održati stream na Twitch.tvu u kojem će prikupljati sredstva za udrugu SpecialEffect koja radi na pomaganju invalidima korištenjem tehnologije. Više informacija o tom događaju potražite u službenoj objavi, a ako vas zanima Planet Coaster informacije ćete pronaći ovdje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *