Nakon Gamespotovih izbora, donosimo vam i nedavno dovršen PCGamerov GotY 2016 koji je dodijelio nagrade u više od deset kategorija. Pored toga, portal je objavio i svoje staff pickove te ponešto sporednih nagrada pa ćemo se, kao i kod Gamespot dodjela, osvrnuti na one koje smatramo najbitnijima.


Slični plasmani uz ponešto pristranosti prema PC igrama

Za razliku od mnogih – uključujući službeni Game of the Year festival – PCGamer je naveo Dishonored 2 kao igru godine te mu dodijelio svoju glavnu nagradu. Urednici su bili u suglasnosti oko najnovije avanture iz Bethesda Studios, navevši dizajn i atmosferu igre kao neke od njenih najvećih aduta.

Iako Doom nije izabran od nijednog urednika, uspio je dobiti naslov najboljeg comebacka u 2016… Također je zanimljivo vidjeti da je Dark Souls 3, koji su mnogi kriticizirali u odnosu na prethodne nastavke, nazvan igrom s najboljim okružjem. Kao i većina portala, PCGamer je stavio XCOM 2 pod najbolju strategiju, The Witness pod najbolju slagalicu te Titanfall 2 pod najbolju pucačinu.

Iako su na prvi pogled nastavili trend okretanja leđa Final Fantasy XV, valja imati na umu kako portal prvenstveno služi PC igranju. S toga, ne treba čuditi da je kao najbolji RPG oslovljen Darkest Dungeon, neobičan turn-based naslov koji zasigurno nije za svakoga. Također je razumljivo kako, uzevši u obzir njen izostanak s kompjuterske platforme, nitko od urednika nije naveo XV kao svoju najdražu igru.

Najdraže igre urednika su, kao što se moglo i pretpostaviti, potpuno različite: dok je dobar dio imenovao blockbustere poput Hitman, Civilization 6 i Total War: Warhammer svojim favoritima, neki od manje poznatih naslova će zasigurno zbuniti čak i najaktualnije PC gamere.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *