Na ovom siteu ne pričamo o Red Dead Redemption. Zašto? Zato što nije fer da konzolaški gameri već neko vrijeme uživaju u Wild West igrama dok smo mi na PC-u izostavljeni poput mlađeg brata koji gleda kako stariji brat dobiva igračku. No čini se da je kompanija 612 Games odlučila stati na kraj neravnopravnosti sa svojim atraktivnim MMO naslovom Wild West Online.


Prvi dojam nam govori da bi igra svakako mogla konkurirati RDR

Ako nikad niste poželjeli staviti kaubojski šešir, napuniti revolver, sjesti na konja i tražiti nekog u koga možete isprazniti taj revolver, sigurno ste u manjini. Sa svojom visokom razinom krvoprolića i zakonima koji su često protumačeni figurativno, Divlji zapad kao da je napravljen da bude još jedan nasilni setting za online igru.

Unatoč tome, kompanije kao da se nisu sjetile izdati Wild West igre za PC – teško ćete naći single player naslov koji se dotiče ovog razdoblja, dok na online igranje možete zaboraviti. U tome je 612 Games svakako inovator, te se nova kompanija odvažila napraviti opsežni MMO koji obuhvaća sve dobre i loše strane Divljeg zapada.

Preview koji smo priložili nam otkriva dosta, iako igra još nije dovršena. Kao i u dosta MMO igara, gradovi će služiti kao mjesto za odmaranje u svakom smislu riječi, dok će međugradske linije biti popunjene krvavim bitkama. Čini se da igra usvaja model misija u kojem će igraći koji vole krasti i ubijati dobiti bounty te će ih drugi igrači loviti kako bi dobili nagradu.

Nadalje, Wild West Online će imati interaktivne novine u kojima ćemo moći čitati o nekim od zločestijih pothvata drugih igrača te dobiti svakojake informacije o igraćem svijetu. Pored ovih inovacija, tu su i standardni MMO atributi poput stvaranja i razvijanja lika, sklapanja prijateljstava i biranja vaše uloge u igri.

Neke će zabrinuti to što je kompanija nova, no podsjećamo vas da su neke od najpopularnijih online igri počele u manjim studijima

Da, tako je – iako je život gunslingera primamljiv, to neće biti jedina opcija za igrače koji se priključe WWO. 612 Games će vam također ponuditi opciju podizanja vaše farme i življenja mirnog života koji ne uključuje previše metaka. No bilo tko tko je pogledao bar jedan Western zna da farmeri i miroljubivi građani Divljeg zapada ne traju dugo, tako da bi ipak mogli biti sigurniji s nešto mobilnijim lifestyleom.

Poseban fokus se također stavlja na odraslu zabavu u saloonima – prostitucija je integralni dio Divljeg zapada, te ju developer kao takvu želi uvrstiti u igru u granicama razuma – iako 612 Games navodi da ne žele uvrijediti igrače s odraslim sadržajem, sigurni smo da je cilj također izbjeći rating koji bi ograničio distribuciju igre.

Sve u svemu, ono što dosad znamo zvuči primamljivo, a grafika je također na modernoj razini i može parirati bilo kojem atraktivnijem naslovu zadnjih godina. Igra je trenutno u Alpha verziji, Beta pristup se otvara za koji mjesec, a završna inačica bi trebala izaći krajem ove godine. Cijena se trenutno kreće između $19.99 i $59.99 ovisno o tome koliko ste spremni čekati na igranje, a skuplji paketi će također uključivati razna kozmetička poboljšanja te pokoji funkcionalni dodatak koji ne bi trebao pretjerano utjecati na igru.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *