Nezavisni razvojni tim Klei Entertainment je svoju prvu igru izdao 2006. godine, no postali su poznati široj igraćoj javnosti šest godina nakon toga s odličnim 2D akcijskim platformerom Mark of the Ninja. Nakon toga su se pozabavili survival igrom Don’t Starve i futurističkom strategijom na poteze Invisible, Inc., a sve tri spomenute igre bile su odlično ocijenjene. Već neko vrijeme rade na simulaciji u kojoj gradite bazu na asteroidu, Oxygen Not Included, koja je od sada dostupna svim igračima putem Early Accessa.


Igru već zaigralo više od 150 tisuća igrača

Prije nego što je Klei izdao Early Access verziju igre, putem svojih su foruma odlučili početi prodavati igru u alfa verziji koju su igrači također aktivirali putem Steama. Rekli su kako su očekivali da će tu verziju isprobati nekoliko desetaka igrača i dati im povratne informacije da znaju planirati daljnji razvoj, ali je na kraju brojka bila čak 150 tisuća zainteresiranih igrača koji su htjeli vidjeti što je to novo ovaj tim pripremio.

Već u toj fazi, Oxygen Not Included je dobio odlične reakcije, a od sinoć kada je igra postala dostupna već je na Steamu prikupila 293 recenzije od kojih je 97 posto pozitivnih. Kako se radi o verziji igre u razvoju, ona će se mijenjati i dobivati novi sadržaj i zakrpe, no prema komentarima već ima dovoljno sadržaja koji će vam oduzeti vremena ako volite igre u kojima gradite baze i nadgledate čovječuljke koji moraju odrađivati poslove.

Klei kaže kako s igrom imaju još dosta posla, zbog čega nemaju datum izlaska za konačnu verziju igre nego su samo spomenuli kako će nastaviti s razvojem i nadograđivanjem i tijekom 2018. godine. Svi igrači koji posjeduju već neku igru ovog tima pri kupovini Oxygen Not Includeda dobivaju 20 posto popusta, pa u tom slučaju igra košta 18,39 eura, dok joj je puna cijena 22,99.

Ako ste zainteresirani za igru, možete je kupiti na Steamu gdje ćete pronaći još neke dodatne detalje i opis Early Access procesa kojeg se Klei misli pridržavati. Ispod teksta vas čeka najavni trailer, dok službene stranice i forum imaju sve preostale detalje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *