Nije tajna da svaki ambiciozan naslov želi biti okrunjen prestižnom Game of the Year nagradom koja je tradicionalno rezervirana samo za najbolje i najinovativnije igre. Kao što je to često slučaj, ovogodišnje GotY dodjele su se fokusirale na neke od titana 2016., no našla se tu i pokoja manje poznata igra.


Blizzard pomeo glavne kategorije, no je li s pravom?

Pošto Game of the Year dodjela uključuje mnoštvo žanrova i kategorija, pregledat ćemo one koje smatramo najbitnijima – ako vas zanima cjelovita lista koja uključuje svaki naslov, Gamespot je istu objavio netom nakon završetka ceremonije. Glavna kategorija je sam GotY koji se sastoji od igara koje postavljaju nove standarde u svim područjima. Te su:

  • Overwatch (Blizzard), na prvom mjestu
  • Inside (Playdead)
  • Doom (id Software/Bethesda)
  • Titanfall 2 (Respawn/Electronic Arts)
  • Uncharted 4: A Thief’s End (Naughty Dog/Sony Interactive Entertainment)

Neke će možda začuditi da je upravo Overwatch odnio nagradu za najbolju igru 2016. – iako je poprilično inovativan, bilo bi teško reći i da je univerzalno popularan. Ipak, čini se da je maštovit multiplayer zaveo žiri, koji mu je također dodijelio i nagradu za najbolji multiplayer, najbolju eSports igru i najbolji smjer kao i plasman u kategoriji za najbolju akcijsku igru.

Tu se našao i Doom 2016, koji zasigurno može zahvaliti nostalgičarima za svoje plasiranje u GotY kategoriju, nagradu za najbolju akcijsku igru te plasmane u kategorijama za najbolji smjer i najbolji zvuk i glazbu. Inside, Titanfall 2 i Uncharted 4 su naslovi koji možda nisu poznati svima, no oni koji su upoznati vjerojatno nemaju žalbe na njihovo mjesto na prestižnoj listi.

Pored glavne kategorije, valja i napomenuti da je Dishonored 2 imenovan najboljom akcijskom avanturom, Witcher 3 najboljim RPGom, Civilization VI najboljom strategijom te Street Fighter V najboljom tučnjavom.