Sve online multiplayer igre zahtjevaju redovito balansiranja i osvježavanje kako bi ostale aktualne i zanimljive (iako Blizzard nije baš poznat po ažurnosti), izgleda da je Overwatch ipak nešto drugačija priča. Nakon što je krajem lipnja izašao Competitive Play mod za Overwatch, mnogi igrači bili su razočarani rezultatima. Od pogrešnog dobivanja ratinga za određene mape i heroje, nemogućnosti ponovnog spajanja u igru i brojnih drugih problema, Blizzard konstantno ispravlja greške, kojih uopće nije trebalo biti. Jučer je i službeno izašao Overwatch patch za Windows platformu, koji bi to trebao ispraviti, gdje vam u nastavku donosimo detalje oko njega, kao i na što točno treba obratiti pozornost. overwatch novi patch


Promjene na herojima u Overwatchu, tko je buffan?

Nakon što su McCree i Widowmaker dobili zasluženi nerf, ovo je prva velika intervencija u Overwatchu. Promjena koja je obradovala veliki broj igrača je postavljanje hero limita na 1 u timu, nema više cheese taktika u kojem napadate kontrolnu točku s četiri Winstona, samim time team koji brani ima bolje šanse za obranu. Dosad je uvijek obrambena strana pokušavala izabrati taktiku i kompoziciju s kojom može odgovoriti na najviše protivničkih opcija, kako su sada opcije napadačkog tima svedene na po jednog heroja u timu, obrana ima nešto lakši posao, ali i zabavniji. Četiri Winstona nisu nimalo zabavna, zato će svi ljubitelji stackanja heroja odsad to moći prakticirati samo u Quick Play modu.

d.va overwatchJedan od heroja koji dobiva na vrijednosti kod takvih taktika, kada se s četiri ista heroja napada kontrola točka bila je i D.Va radi solidnog damagea u bliskoj borbi, mogućnosti da negira dio damagea koji dolazi u njenom smjeru, ali i mogućnosti da letenjem zauzme viši položaj na mapi i brže se kreće. Kako je bilo i najavljeno, D.Va je balansirana kako bi bolje odgovarala svojoj ulozi tenka. Osim toga, zadržala je iste abilitye, ali sada isti funkcioniraju malo drugačije. Defense Matrix će se odsad paliti i gasiti po principu Reinhardtovog shielda, ima zaseban charge koji se smanjuje kako apsorbira damage i cooldown na abilityu je smanjen s 10 na 1 sekundu. Da bi se Defense Matrix potpuno napunio potrebno je 10 sekundi, a napunjen traje 4 sekunde. Druga velika promjena je Self Destruct, ultimate ability kada D.Va ima mech, sada će Self Destruct eksplodirati sekundu brže, biti će ga lakše za napuniti i više ne može oštetiti D.Va koja ga je aktivirala.

Idući heroj koji je dobio veće promjene je Zenyatta

Najveći problem ovog monka bio je što ima premalo healtha i shielda (50+100), tako će Zenyatta odsad imati veći shield i ukupan health pool od 200 (50+150), zauzvrat njegov auto attack će raditi 5 damagea manje, ali zato desni klik radi 5 damagea više. Discord i Harmony orbovi sada će brže doći do svog targeta, točnije četiri puta brže, a Transcendnce, ultimate ability, će healati za 300HP po sekundi i kada je aktivan, Zenyatta će se brže kretati.

Što se drugih heroja tiče, radi se uglavnom o manjim balansiranjima jer će sada svi ability koji healju heroja koji ga je bacio, brže puniti ultimate ability, samim time većina takvih heroja poput Roadhoga, Soldiera i Bastiona, nešto će duže puniti ultimate ability. Za kraj, naravno, novi heroj, Ana Amari.

Prvi novi heroj u Overwatchu je Ana Amari, support sa snajperom, koji radi damage i heala, može uspavati protivnika, ali i baciti manji AOE heal na svoje suigrače. Ultimate ability, Nano Boost buffa jednog heroja u timu tako što mu da damage, movement speed, ali i prima manje damage od protivničkih heroja. Čini se kako Ana zaista brzo puni svoj ultimate, jer može healati ostale, ali i sebe, radi solidan damage, a snajper joj omogućava da to radi iz sigurne udaljenosti. Nama se sviđa, zanmjiv mix sposobnosti.


Došla je podrška za 21:9 aspect ratio

Došlo je do promjena i u samim postavkama igre, tako će igrači sada moći koristiti 21:9 aspect ratio, što dosad nije bilo moguće. Također, moći će se unositi brojčana vrijednost za određene postavke poput sensitivitya, FOV-a, glasnoće i slično, a svi oni koji ne žele sudjelovati u raspravi na serveru, moći će sakriti chat. Uz sve to igrači će moći primjetiti i više manjih bug fixeva, a jedan od njih je svakako i vraćanje u Competitive Play meč, ako vas izbaci iz igre. Kompletne promjene možete pronaći na linku.

Sve u svemu, Blizzard je napravio dobar posao s novim patchom za Overwatch, nadamo se da će nastaviti jednakim intezitetom raditi na poboljšavanju igre. Još kada im ne bi kod svake veće izmjene pali serveri kao kada je izašao patch, sve bi bilo još bolje. S naše strane vas svakako pozivamo da se pridružite našem fanpageu Overwatch Adria, kao i na Discordu. To je to od nas, vidimo se na serveru!

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *